Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä pataleipä kätkee sisäänsä rapeaa pekonia ja rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile lisukkeena sosekeitolle tai brunssipöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
Valmistusaika 10 min + kohotus 8 t + 40 min + paisto 45 min

Pekoni-pataleipä

Ainekset

3 ½
dl
vettä
½
palaa hiivaa
6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1 (150-180 g)
pkt
pekonia
dl
saksanpähkinöitä
¼
ruukku
timjamia

Työvaiheet

  1. Mittaa isoon kulhoon vesi. Murenna ja liuota hiiva veden joukkoon.
  2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon ja sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksaksi tunniksi.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Leikkaa pekonit pätkiksi. Nosta kylmälle pannulle ja paista kunnes palat ovat rapeita. Nostele palat pannulta, säästä rasva. Rouhi pähkinät ja hienonna timjami.
  4. Jauhota pöytä ja kumoa taikina jauhojen päälle. Nostele pekonipalat, pähkinärouhe ja timjamisilppu taikinan päälle. Jauhota kädet ja taittele taikina muutaman kerran niin, että mausteet sekoittuvat. Muotoile leipä karkeasti palloksi ja ripottele päälle jauhoja. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta pata kuumenevaan uuniin. Kun taikina on kohonnut, nosta pata uunista. Kaada pekonin rasva pataan ja sudi se varovasti reunoille. Nosta taikina pataan ja peitä kannella. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Mami70
Seuraa 
Liittynyt7.2.2019

Helppo tehdä ja tuli tosi maukas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista pohjaa vielä 15 minuuttia.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (3)

Vierailija

Missä vaiheessa pohja paistetaan kypsäksi? Ohjeessa puhutaan vain esipaistamisesta.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos huomiosta, pohjaa paistetaan tosiaan vielä toscakuorrutuksen levittämisen jälkeen 15 minuuttia, mutta olin unohtanut kirjoittaa sen ohjeeseen. Nyt korjasin tuon! :)

Kakku kakkuna, piirakka piirak...

Siksi monivaiheinen kakkupiirakkayhdistelmä, että jätän kokeilematta. Epäonnistumisen riski on suuri, ja jos vaivannäkö ei palkitse, ottaa kyllä päähän. Toisekseen kymmenen liivatetta tuorejuustokakussa on paljon, liian paljon. Kolmanneksi epäilen, että pohjan rapeus kärsii, kun tuorejuustotäyte tulee päälle, joten mitenköhän nämä aineyhdistelmät tosiasiassa sitten toimiikaan?! 🧐

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkkusienileivät
Herkkusienileivät

Iltapalaksi, illalliseksi salaatinkera, herkutteluun... toimii monessa yhteydessä ja on jumalaisen herkullista syötävää.

Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. Resepti on vuosia vanha ja aina maistuva ikisuosikki. Erityisesti pellillinen herkkusienileipiä sopii mielestäni viikonloppuun, iltapalaksi. Varoitus: näitä on pakko santsata lisää. Erittäin helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineiden hintakaan huimaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valistus + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienileivät

Ainekset

1
pkt
paahtoleipää
1
pss
herkkusienikeittoa
1
kpl
paprika
1
tlk
herkkusieniä
2
dl
kermaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Silppua paprika pieniksi kuutioiksi
2. Levitä paahtoleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että koko uuni pelti täyttyy niistä
3. Keitä herkkusienikeitto 5 desilitraan vettä
4. Kun keitto on paksua, lisää joukkoon kerma, paprika herkkusienet ja juustoraaste
5. Levitä seos paahtoleipien päälle

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia

Kommentit (0)