
Nämä puolukka-kaurakinuski-muffinit ovat ihana yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja kaurakinuskin makeutta.
Ennen kaikkea nämä ovat helppo valmistaa, eikä kaurakinuskiakaan tarvitse kauan kiehauttaa, kun uuni hoitaa loput.
Puolukka-kaurakinuski-muffinit
Ainekset
Työvaiheet
Sulata voi, lisää sokeri, kerma, kanamuna ja sekoita hyvin.
Laita sitten päälle vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, saat ne siinä päällä ensi sekoitettua, sitten sekoita kaikki hyvin.
Valmista kaurakinuski, sulata voi ja lisää fariinisokeri, sekä kerma ja kaurahiutaleet, anna hiukan aikaa kiehua sekoittaen, että menee vähän kokoon, lisää siihen varovasti puolukat ja sekoita vähän.
Lisää taikinaa kahta ruokalusikkaa käyttäen sopiviin muffinivuokiin, täytä vain puoleen väliin,
sillä taikina nousee hyvin helposti ylitse jos laittaa liian täyteen.
Laita sitten kaurakinuskia puolukoineen muffinivuokiin taikinan päälle, lisäksi voit vielä ripotella sopivasti puolukoita päälle lisää, painele niitä vähän että pysyvät täytteessä.
Paista 200 asteessa n. 15 - 20 min, tarkista kypsyys.
Keitetäänkö täytteen kaurahiutaleetkin?
Kyllä, hiukan keittyvät siinä samassa, tulee pehmeämpää kaurakinuskia. 😊
0,75g voita?
75 g 😊