
Shainghain pata tarjoaa haastetta ruuan valmistuksessa ja erityisesti siinä korostuu liemensä omanlaiset aromit.
kesäkurpitsaa, pitkäjyväistä riisiä, kuivia tuoreita sieniä, tomaattia, kasvislientä, ketsuppia, soijakastiketta, alkoholitonta valkoviiniä, sokeria , suolaa, maissitärkkelys, punaviinietikka, kasviöljyä, tuoretta inkivääriä, valkosipulinkynsiä, sipulia, sokeriherneitä, seesaminsiemeniä, seesamiöljyä, kasviöljyä, porkkanaa
Shanghain kesäkurpitsapata
Ainekset
Työvaiheet
Laita sienet kuumaan veeteen kulhoon ja anna liuota 30 minuuttia. Valuta sienet ja säästä sienivettä. Leikkaa sienien varret syrjään. Siivuta sienien hatut. Kuori tomaatti keittämällä vesi ja käyttämällä kiehuvassa vedessä 30 sekunttia. Huuhtele tomaatti kylmän veden alla ja irrota kuori. Pilko tomaatti. Yhdistä keskenään kasvisliemi ja sienivettä 0,6 dl, ketsuppi, soijakastiketta ja sokeri, suola, etikka, valkoviini. Sekoita myös maissitärkkelystä 1 rkl veden kanssa kulhossa. Kuumenna öljy wokissa ja lisää sinne hienontamasi inkivääri, ja valkosipulinkynnet ja pikapaista 1 minuutti, lisää sitten sienet, kevätsipulit, tomaatit pikapaista uudelleen. Sekoita kasvisliemi joukkoon. Kiehauta korkeammalla lämmöllä. Anna hautua 10 minuuttia kannen alla. Keitä riisi myös erikseen. Kaada kastike kulhoon syrjään sitten. Kuumenna öljyä uudelleen wokissa ja lisää kesäkurpitsan palat ja sipuli ja paista 30 sekunttia. Lisää vettä 3 rkl ja peitä kannella. Anna hautua 3 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Lisää joukkoon sienikastike ja maissitärkkelysseos.
Tarjoa seesamisokeriherneiden kanssa jonka reseptin löydät laittamastani reseptistä jonka nimi on "Pataruokaa currykasviksilla ja seesamisokeriherneillä".
Mitä tarkoitetaan kuivalla sienellä,?
Tuoreita sieniä vihanneshyllyltä, ei säilykkeissä olevia. Käy herkkusienet.