
Löytyykö kaapistasi suolapähkinöitä? Käytä ne pestoon! Voit säädellä peston makua ja juoksevuutta sillä, mitä ja kuinka paljon öljyä käytät. Suolan lisäämisen saat unohtaa.
Pinjansiemeniä, basilikaa, parmesaania, oliiviöljyä. Siinä klassisen peston rakennuspalikat. Arkiseen pestoon voi kuitenkin hyödyntää muitakin keittiöstä löytyviä aineksia.
Pinjansiemenet voi hyvin vaihtaa vaikkapa suolapähkinöihin. Ne ovat edullisia, ja monella löytyy niitä viikonlopun jäljiltä kaapista. Pesto saa suolapähkinöistä ihanan paahteisen maun. Tärkeintä on niitä käytettäessä jättää suola lisäämättä tai ripotella sitä vasta lopuksi tarvittaessa pastan joukkoon.
Oliiviöljyn sijaan voi käyttää muutakin maukasta öljyä. Ja tuoreen basilikan voi korvata osittain tai kokonaan rucolalla, pinaatilla ja vaikka lehtipersiljalla.
Tämä versio pestosta onnistuu ilman juustoa. Voit kuitenkin halutessasi lisätä joukkoon parmesaania.
Suolapähkinäpesto
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna basilikat ja valkosipulit. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa yrtit, valkosipulit ja pähkinät. Soseuta ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta pippurilla.
Vinkki! Pestoon sopivat muutkin yrtit. Hyödynnä siis ruukkupersilja, tilli, rucola ja jopa babypinaatti. Lisää pestoon suolaa vasta maistettuasi, sillä suolapähkinöissä on sitä jo.
Missa parmesaani tai pecorino? Ne antavat makua ja hyvan rakenteen pestolle. Suolapahkinat kannattaa liottaa vedessa, niin liika suola lahtee pois. Myos mantelit ovat kelpo korvike pinjansiemenille.