
Itse tehty hummus ei maksa paljon. Sekoita siihen harissaa oman makusi mukaan – pikkulusikallinenkin antaa paljon makua!
Kypsistä kikherneistä valmistettava kuohkea hummus sopii niin lisukkeeksi kuin levitteeksikin.
Tärkeä makua antava ainesosa hummuksessa on tahini eli seesaminsiementahna, jota löytyy kaupan säilykeosastolta sekä tummana että vaaleana versiona. Kaunein hummus syntyy vaaleasta tahinista. Koska siinä on runsaasti rasvaa, muuta öljylisäystä ei tarvita.
Oheinen hummus maustetaan pikantisti chilitahnalla. Jos haluat hummuksestasi miedon, voit jättää chilin pois tai käyttää sitä vain hiukan.
Harissahummus
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
- Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Ihan hyvää, mutta ei peitonnut Lidlin valmishummusta. Ostan edelleen valmiina 😊
Samaa mieltä edellisen kanssa. Lidlin classic on ihan parasta. Ja tämä on paljon sanottu israelilaisten humusten suursyömäriltä, matkalaukut kotiin palatessa aina pullollaan eri makuisia ihanuuksia🌶🍆🍅🍋
Vinkki: olen aiemmin kokeillut vastaavalla ohjeella ja tosi sitruunaista tuli. Sitruunamehun määrä vaikuttaa silmämäärin arvioituna tässäkin ohjeessa aika paljon suuremmalta kuin kaupan tahnoissa. Veikkaukseni on, että kannattaa laittaa ainakin alkuun vähemmän kuin ohjeessa kehitetaan - voihan sitä toki sitten lisätä valmiiseen tahnaa, jos kuitenkin haluaa hummuksestaan happamampaa. Autenttisuudesta en osaa muuta sanoa kuin että ainakin emiraateissa käydessä ei paikallinen hummus ollut alkuunkaan yhtä hapanta kuin suomalaisten ohjeiden mukaan tehty.
Kiitos kommenteista! Lisään sitruunamehun määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat lisätä sitä oman maun mukaan.