Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 602 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Mehevän uunilohen salaisuudet? Riittävän alhainen uuninlämpö ja ranskankermatäkki. Kypsentämisaika vaihtelee lohifileen paksuuden mukaan, mutta muuten tämä kotiruoka on helppoakin helpompi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä uunilohi

Ainekset

noin
700 g
lohi- tai kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
Päälle
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
hunajaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola.
  2. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu, sinappi, hunaja ja pippuri keskenään. Levitä seos kalan päälle.
  3. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Varmista kalan kypsyys haarukalla paksuimmasta kohdasta, älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. 
  4. Viimeistele tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (17)

Vierailija

Miksi joka toinen ruoka pitää pilata hunajalla?

Herkku.....

Siksi kun se on imelänhyvää. Sokeri toinen vaihtoehto.

Vierailija

En hunajasta pidä sellaisenaan, mutta moniin ruokiin ja kylmiin kastikkeisiin se kyllä sopii.

Vierailija

Lohesta saa kätevästi nahan pois kun laittaa fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kypsentää uunissa niin että nahka kypsyy ja vetäsee nahan pois esim haarukkaan kieputtamalla ja sitte kaataa ranskankerman tms maustekastikkeen päälle ja käyttää hetken uunissa.
Kannattaa toki maustaa lohi hyvin ennen uuniin laittoa.
Ällöttävää se nahka siellä vuoan pohjalla.

Vierailija

"Lohesta saa kätevästi nahan pois kun laittaa fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kypsentää uunissa niin että nahka kypsyy ja vetäsee nahan pois esim haarukkaan kieputtamalla ja sitte kaataa ranskankerman tms maustekastikkeen päälle ja käyttää hetken uunissa.
Kannattaa toki maustaa lohi hyvin ennen uuniin laittoa.
Ällöttävää se nahka siellä vuoan pohjalla."

Samaa mieltä. Tuo on täydellinen tapa kypsentää nahallinen filee. Ja sillä tavoin valmistettuna hyvää lohta ei tarvitse pilata hukuttamalla se (hapan)kermaan. Eikö edes joskus joku voisi tehdä kalareseptin missä kalaa ei pilattaisi maitotuotteilla/wannabe(vegaani)"maito"tuotteilla?

Vierailija

175 astetta on mielestäni liikaa.
Meillä syödään viikottain lohta ja uunin lämpö on 160.

kala kalana

Lohen päälle eikä muuallekaan mitää maitotuotteita. Sitruuna, sokeri, suola ja tilli piisaa. Kyllä suomalaisilla on jo omasta takaa ilman kerma tuotteitakin elopainoa ihan tarpeeksi.

Salmonisti

... sitä tartte uittaa kokonaan kermassa. Folio vuoan päälle, niin pysyy mehevänä. Folion voi kierrättää tai uusiokäyttää itse ja tehdä vaikka hatun.

Vierailija

Mielestäni ihana ohje. Ranskankerma kastike on hyvää.

kalakokin mies

Uunipellille leivinpaperi. Sen päälle ruodoton filé nahkapuoli ylöspäin. Tietysti suola, pippuri, tilli siihen nahattomaan puoleen ensin. Uuniin 150-175 astetta kiireen mukaan. Ei mitään kastikkeita. Eikä mitään tökkimisiä kypsyyttä tunnustellen: kala on valmis, kun nahkaan tulee muutama kupla. Nahka toimii siten sekä lämpömittarina että kalan kantena, joka pitää sen mehevänä. Yksinkertaista, helppoa, hyvää j terveellistä. Kaikki creme fraichet sun muut sotkut ovat ylilaittamista. Ruotsalainen vaimoni tekee tuolla reseptillä, on ollut ravintolakeittiössä Tukholmassa töissä toistakymmentä vuotta.

Vierailija

Te jotka paistatte lohen ensin nahkapuoli ylöspäin ja poistatte sitten nahan kesken paistamisen, kaapikaa lohen pinnasta keskeltä se tumma oheut kerros pois, ennen kuin kaatelette päälle kermoja tms. Se tumma osa maistuu pahalta!

Harjoittelija

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Sekä itse alkureseptistä. Itse jätän sen kerman pois. Se nahka ollut vähän ongelma mutta yllä konsteja joita aion yrittää. Lohen kaveriksi sopii mielestäni perunat hyvin tai sitten broccoli. Kukkakaali myös.

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Jos pitää kuivasta kalasta, tämä ohje on silloin varmaankin sopiva. Minä paistan lohen 15-20 minuuttia 160 asteessa.

Hybrid

Miksi näissä resepteissä ei ole tulostusmahdollisuutta?

Vierailija

Niin, tulostus mahdollisuus olisi näppärä.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.