Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 192 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suolainen juustoleivos sopii täydellisesti glögin seuraan. Hedelmillä päällystetty leivos on kaunis kuin koru ja maistuu ihanasti joululta. 

Makean glögin kanssa tarvitaan jotakin suolaista tarjottavaa. Kokeile seuraavaksi juustoleivoksia!

Helppo taikina syntyy sekoittamalla ainekset yhteen. Voimakkaan makunsa pohja saa joukkoon murustellusta sinihomejuustosta. Vaikka valmistustapa muistuttaa pannaria, taikinan koostumus on napakampi, jolloin sen saa levitettyä pellille haluamansa kokoiseksi levyksi.

Kun pohja on paistettu ja jäähtynyt, sen voi paloitella valmiiksi. Päälle levitetään kuohkea tuorejuustotäyte. Sen tarkoituksena on mehevöittää leivokset ja kiinnittää pinnalle aseteltavat hedelmät paikoilleen.

Juustoleivoksiin sopivat erityisen hyvin tuoreet viikunat, kypsät päärynät sekä granaattiomenan siemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäiset juustoleivokset

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
120
g
sinihomejuustoa (n. 2 dl murennettuna)
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
½
dl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
¼
tl
suolaa
4
viikunaa
1
päärynä
½
granaattiomena
2
rkl
hasselpähkinöitä
50
g
sinihomejuustoa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Murustele sinihomejuusto ja hienonna timjami. Sekoita pohjan aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille noin 30 cm x 30 cm:n levyksi. Paista 20 minuuttia tai kunnes pohja ei ole enää taikinainen. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa tasaiseksi. Mausta suolalla.

  3. Leikkaa pohja ruuduiksi. Levitä tuorejuusto-ranskankermaseos leivoksille.

  4. Viipaloi viikunat ja päärynä. Pyöritä granaattiomenaa työpöytää vasten painamalla muutaman kerran, halkaise hedelmä ja irrota siemenet koputtelemalla hedelmänpuolikasta lusikalla kulhon päällä. Rouhi pähkinät veitsellä. Koristele leivokset hedelmillä, pähkinöillä, sinihomejuustolla
    ja timjamilla.

Kommentit (3)

Allergikko

Voisikohan tuon homejuuston korvata jollakin, niin että koostumus säilyy ja makukaan ei ihan kauheasti kärsisi? Mulle tuo homejuusto on varsin vaarallinen ainesosa allergiani vuoksi ja tietää aina sairaalareissua :(  

Vierailija

Mistä lähtien viikuna ja granaattiomena ovat olleet kauden hedelmiä? Maailman ääristä raahattuja turhakkeita!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Homejuuston voi korvata esimerkiksi fetalla, joka on koostumukseltaan ja suolaisuudeltaan samaa luokkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Prosentteja nolla mutta makua täydet sata. Sellainen on tuorepuristetusta omenamehusta tehty inkiväärin ja rosmariinin maustama cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + keittäminen ja jäähtyminen 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkivääricocktail

Ainekset

8
dl
omenatuoremehua
7
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1–2
oksaa rosmariinia
LISÄKSI
n. 5
dl
ginger ale -juomaa
jääpaloja tai -murskaa

Työvaiheet

  1. Laita omenamehu kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet kattilaan yhdessä rosmariinin kanssa. Keitä juomaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Nouki inkivääriviipaleet ja rosmariininoksat pois. Kaada juoma laseihin ja lisää jäitä tai jäämurskaa. Täytä lasit ginger ale -juomalla.

Vinkki Juoman voi terästää tilkalla mausteista likööriä, kuten Cuarenta y Tres (Licor 43).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kotimainen vihreä papu on parsan syksyinen vastine. Gruyèrejuustolla mehevöitetty papupiirakka sopii vaikka alkupalaksi tummenevien iltojen kemuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Papupiirakka

Ainekset

100
g
kylmää voita
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
ripaus suolaa
1–2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
200
g
vihreitä papuja
3–4
oksaa tuoretta rakuunaa
3
kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
2
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
150
g
gruyèrejuustoa
VUOKAAN
voita

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Pyöräytä seos leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka ja anna koneen käydä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä ainekset muruiksi sormin.)

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (34 cm x 11 cm). Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla piirakkavuokaan sopivaksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakan päälle leivinpaperipala ja kaada päälle painoksi riisiä tai kuivattuja papuja. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota leivinpaperi ja paino pois, ja paista 5 minuuttia.

  4. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Huuhdo pavut ja poista kannat. Leikkaa pitkät pavut halutessasi puoliksi. Kuumenna ½ l vettä kattilassa ja lisää pavut. Anna kiehua voimakkaasti noin minuutti. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta.

  5. Hienonna rakuunanlehdet. Vatkaa munat ja kerma kulhossa. Mausta seos rakuunalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Raasta juusto karkeaksi.

  6. Levitä juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Laita pavut juuston päälle, ne saavat tulla hieman vuoan reunojen yli. Valuta muna-kermaseos papujen päälle vuokaan.

  7. Paista piirakkaa uunin keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki Voit myös tehdä piirakan pyöreään (Ø 22–23 cm) vuokaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)