ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 813 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (8)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Kyselee kakuntehnyt jo monesti😊

Mahtava kakku ja erityisesti siinäkin, että käy gluteenittomallekin.
Onkohan kukaan pakastanut kyseistä kakkua?

Muffinssi

Olen niin kiitollinen, että aikoinaan löysin tämän reseptin, on nimittäin aivan ihanan herkullinen moussekakku. Makea, mutta kardemumma ja keksipohja tuovat kivaa lisätuntumaa makuun, joten tätä voi helposti syödä useammankin palan putkeen. Eikä ole mitenkään  liian äklömakea. Ja jos haluaa jotain laimennusta makeuden vastapainoksi niin kakun voi tarjoilla vaikka palalla jädeä. 

Ensimmäisen kerran tein tätä kaveriporukan pikkujouluihin ja kakku maistui kaikille ja sai ylistäviä kommentteja. :) Perinteisesti leivon aina jotain hyvää jouluksi, mutta en pipareita yms vastaavia joulujuttuja, vaan esim mokkapaloja, muffinseja ja nyt tänä vuonna taas kardemummaista suklaamoussekakkua. 

Muistelisin tosin korvanneeni osan fariinisokerista ruokokidesokerilla, joka sopii muuten loistavasti monenlaiseen leivontaan perinteisen taloussokerin sijaan. :)

Burned

Tämä on mielettömän hyvää! Jäänyt heti ekasta kerrasta joulunajan perinteeksi, leivotaan joka joulu. Meillä on muutenkin ihan omat jouluruoat, jotka poikkeavat aika lailla perinteisistä. Pipareista ja tortuista ei niin välitetä, joten tämä kardemummakakku on ollut juuri sopivasti hieman jouluinen, mutta ei liian. Makea, mutta ei ällöllä tavalla. Keksipohja tuo kivasti rakennetta moussen vastapainoksi. Ehdottomasti lemppari kakku!  Ja kakun kaveriksi voi ottaa palan vaniljajäätelöä,  toimii etenkin uunista tulleen, vielä lämpimän kakun kanssa erinomaisesti.

Resepti on lisäksi suht helppo ja nopea. Fariinisokerin sijaan voi käyttää myös ruokokidesokeria tai intiaanisokeria, näin teen itsekin.

Ei-niin-makean-perään oleva puolisokin diggailee tästä kakusta eikä tarvitse kantaa huolta että jäisi jämät jääkaappiin pyörimään. Saanut jokaiselta muultakin maistajalta todella hyvää palautetta. Kannattaa testata.

Vierailija

Voiko tämän pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, kakun täytteessä on niin reilusti kananmunia, että pakastaminen ei todennäköisesti tee hyvää sen rakenteelle. Jos päädyt kuitenkin pakastamaan, kerro kuinka onnistui!

Kakun valmistumista voi jouduttaa taputtelemalla pohjamuruseoksen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan hyvissä ajoin ennen leipomista ja säilyttää jääkaapissa. Kakun valmistelussa uunikuntoon menee tämän jälkeen enää noin vartin verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
1½
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
1¾
dl
hasselpähkinäjauhetta
1½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
2½
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
1½
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.