ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 786 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (8)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Kyselee kakuntehnyt jo monesti😊

Mahtava kakku ja erityisesti siinäkin, että käy gluteenittomallekin.
Onkohan kukaan pakastanut kyseistä kakkua?

Muffinssi

Olen niin kiitollinen, että aikoinaan löysin tämän reseptin, on nimittäin aivan ihanan herkullinen moussekakku. Makea, mutta kardemumma ja keksipohja tuovat kivaa lisätuntumaa makuun, joten tätä voi helposti syödä useammankin palan putkeen. Eikä ole mitenkään  liian äklömakea. Ja jos haluaa jotain laimennusta makeuden vastapainoksi niin kakun voi tarjoilla vaikka palalla jädeä. 

Ensimmäisen kerran tein tätä kaveriporukan pikkujouluihin ja kakku maistui kaikille ja sai ylistäviä kommentteja. :) Perinteisesti leivon aina jotain hyvää jouluksi, mutta en pipareita yms vastaavia joulujuttuja, vaan esim mokkapaloja, muffinseja ja nyt tänä vuonna taas kardemummaista suklaamoussekakkua. 

Muistelisin tosin korvanneeni osan fariinisokerista ruokokidesokerilla, joka sopii muuten loistavasti monenlaiseen leivontaan perinteisen taloussokerin sijaan. :)

Burned

Tämä on mielettömän hyvää! Jäänyt heti ekasta kerrasta joulunajan perinteeksi, leivotaan joka joulu. Meillä on muutenkin ihan omat jouluruoat, jotka poikkeavat aika lailla perinteisistä. Pipareista ja tortuista ei niin välitetä, joten tämä kardemummakakku on ollut juuri sopivasti hieman jouluinen, mutta ei liian. Makea, mutta ei ällöllä tavalla. Keksipohja tuo kivasti rakennetta moussen vastapainoksi. Ehdottomasti lemppari kakku!  Ja kakun kaveriksi voi ottaa palan vaniljajäätelöä,  toimii etenkin uunista tulleen, vielä lämpimän kakun kanssa erinomaisesti.

Resepti on lisäksi suht helppo ja nopea. Fariinisokerin sijaan voi käyttää myös ruokokidesokeria tai intiaanisokeria, näin teen itsekin.

Ei-niin-makean-perään oleva puolisokin diggailee tästä kakusta eikä tarvitse kantaa huolta että jäisi jämät jääkaappiin pyörimään. Saanut jokaiselta muultakin maistajalta todella hyvää palautetta. Kannattaa testata.

Vierailija

Voiko tämän pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, kakun täytteessä on niin reilusti kananmunia, että pakastaminen ei todennäköisesti tee hyvää sen rakenteelle. Jos päädyt kuitenkin pakastamaan, kerro kuinka onnistui!

Kakun valmistumista voi jouduttaa taputtelemalla pohjamuruseoksen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan hyvissä ajoin ennen leipomista ja säilyttää jääkaapissa. Kakun valmistelussa uunikuntoon menee tämän jälkeen enää noin vartin verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kerroskaupalla suklaakakkua ja täyteläistä suklaakreemiä. Tästä kakusta ei yksi pala riitä mihinkään! Kun kypsennät taikinan kahdessa pienessä vuoassa, saat kakusta näyttävän korkean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähdytys 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Paholaisen kakku

Ainekset

Pohja
50
g
tummaa suklaata
1
dl
kuohukermaa
dl
vettä
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
fariinisokeria
175
g
pehmeää voita
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Suklaakreemi
200
g
tummaa suklaata
250
g
pehmeää voita
4
dl
tomusokeria
Lisäksi
boysenmarjoja tai muita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (Ø 18 cm).

  2. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja vesi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita suklaa, kaakao ja fariinisokeri kerma-vesiseokseen ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  3. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 20–30 minuuttia.

  4. Anna pohjien jäähtyä ensin huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaappikylmiksi. Voit leipoa pohjat valmiiksi edellisenä päivänä tai laittaa ne muutamaksi tunniksi pakastimeen, jolloin ne pysyvät leikatessa hyvin koossa.

  5. Rouhi kreemiin tuleva suklaa, sulata se vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää suklaasula vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

  6. Leikkaa kumpikin kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Kokoa kakku levittämällä kuhunkin väliin vajaa ¼ suklaakreemistä. Päällystä kakku ohuesti kreemillä, säästä loppu kreemi (jätä se huoneenlämpöön odottamaan, jotta se pysyy levittyvänä) ja laita kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

  7. Levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele marjoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohjeissa mainitaan "tummaa kaakaojauhetta",onko sitä vaaleaa,valkoista kaakaojauhettakin? Ilmeisesti tarkoitalle ettei käytetä maitokaakaojauhetta,esim. NESQICK tai O'Boy jauheita.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, joskus leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta kutsutaan resepteissä tummaksi sen erottamiseksi kaakaojuomajauheesta.

Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Jos pidät klassisesta tarte tatinista eli omenakeikaustortusta, ihastut tähänkin! Kinuskinen banaanikeikaus onnistuu helposti valmiista voitaikinasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen banaanikeikaustorttu

Ainekset

400
g
valmis voitaikinalevy
dl
fariinisokeria
100
g
voita
4
rkl
kuohukermaa
3–4
banaania
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi levyksi. Pistele siihen reikiä. Nosta jääkaappiin.
  2. Mittaa fariinisokeri, voi ja kerma pieneen kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi.
  3. Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan.
  4. Laita kinuskiseos valurautaiseen, voideltuun paistinpannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Nosta päälle banaanit tiiviisti vierekkäin leikkauspinta alaspäin. Painele päälle kylmä taikina. Siisti reunat.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
  6. Kumoa banaanitorttu tarjoilulautaselle. Tarjoa heti jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja lisätään suklaata. Tässä piiraassa on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + 4 h
Vaikeustaso
Helppo

S’mores-piiras

Ainekset

Pohja
100
g
voita
200
g
digestive-keksejä
Täyte
1
prk (397 g)
paksua kinuskikastiketta (esimerkiksi Törsleffs dulche de leche)
200
g
tummaa suklaata
100
g
maitosuklaata
3
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
noin 20
vaahtokarkkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi. Yhdistä voin kanssa. Painele taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  2. Rouhi tai raasta suklaat. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Anna sulaa noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kinuskikastike kylmälle pohjalle. Säästä hieman koristeluun. Kaada suklaatäyte varovasti sen päälle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Valuta hieman kinuskia jähmettyneelle suklaatäytteelle. Puolita vaahtokarkit. Laita ne piiraan päälle. Ruskista vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Köyhät ritarit, aina yhtä hyviä! Lisukkeeksi riittää yksinkertaisimmillaan pelkkä hillo. Jos haluat tehdä rikkaat ritarit, käytä pullaviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Köyhät ritarit

Ainekset

1
kananmuna
2
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
12
ohutta ranskanleipäviipaletta
PAISTAMISEEN
voita
PÄÄLLE
sokeria ja kanelia
LISÄKSI
hilloa (sekä marjoja ja kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää maito, vaniljasokeri ja kardemumma.

  2. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa. Kuivahtanutta leipää voi uittaa hieman pidempään.

  3. Ruskista voi pannulla vaaleanruskeaksi ja paista leipäviipaleet molemmin puolin keskilämmöllä rapeiksi.

  4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia ja tarjoa mieluisten lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)