
Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!
Kardemummainen suklaamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180-asteeseen.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
- Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
- Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.
ok
Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(
T
Mahtava kakku ja erityisesti siinäkin, että käy gluteenittomallekin.
Onkohan kukaan pakastanut kyseistä kakkua?
Olen niin kiitollinen, että aikoinaan löysin tämän reseptin, on nimittäin aivan ihanan herkullinen moussekakku. Makea, mutta kardemumma ja keksipohja tuovat kivaa lisätuntumaa makuun, joten tätä voi helposti syödä useammankin palan putkeen. Eikä ole mitenkään liian äklömakea. Ja jos haluaa jotain laimennusta makeuden vastapainoksi niin kakun voi tarjoilla vaikka palalla jädeä.
Ensimmäisen kerran tein tätä kaveriporukan pikkujouluihin ja kakku maistui kaikille ja sai ylistäviä kommentteja. :) Perinteisesti leivon aina jotain hyvää jouluksi, mutta en pipareita yms vastaavia joulujuttuja, vaan esim mokkapaloja, muffinseja ja nyt tänä vuonna taas kardemummaista suklaamoussekakkua.
Muistelisin tosin korvanneeni osan fariinisokerista ruokokidesokerilla, joka sopii muuten loistavasti monenlaiseen leivontaan perinteisen taloussokerin sijaan. :)
Tämä on mielettömän hyvää! Jäänyt heti ekasta kerrasta joulunajan perinteeksi, leivotaan joka joulu. Meillä on muutenkin ihan omat jouluruoat, jotka poikkeavat aika lailla perinteisistä. Pipareista ja tortuista ei niin välitetä, joten tämä kardemummakakku on ollut juuri sopivasti hieman jouluinen, mutta ei liian. Makea, mutta ei ällöllä tavalla. Keksipohja tuo kivasti rakennetta moussen vastapainoksi. Ehdottomasti lemppari kakku! Ja kakun kaveriksi voi ottaa palan vaniljajäätelöä, toimii etenkin uunista tulleen, vielä lämpimän kakun kanssa erinomaisesti.
Resepti on lisäksi suht helppo ja nopea. Fariinisokerin sijaan voi käyttää myös ruokokidesokeria tai intiaanisokeria, näin teen itsekin.
Ei-niin-makean-perään oleva puolisokin diggailee tästä kakusta eikä tarvitse kantaa huolta että jäisi jämät jääkaappiin pyörimään. Saanut jokaiselta muultakin maistajalta todella hyvää palautetta. Kannattaa testata.
Voiko tämän pakastaa?
Kiitos kysymyksestäsi, kakun täytteessä on niin reilusti kananmunia, että pakastaminen ei todennäköisesti tee hyvää sen rakenteelle. Jos päädyt kuitenkin pakastamaan, kerro kuinka onnistui!
Kakun valmistumista voi jouduttaa taputtelemalla pohjamuruseoksen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan hyvissä ajoin ennen leipomista ja säilyttää jääkaapissa. Kakun valmistelussa uunikuntoon menee tämän jälkeen enää noin vartin verran.