ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 643 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (3)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Ketju on lukittu.
Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkaleivos

Ainekset

4
Kpl
Munaa
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Puolukka täyte:
1/2
L
Kerma
100
G
Puolukoita
200
G
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.
Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympyrä.

Valmista täyte:

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan puolukoita. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-puolukka vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangoleivos

Ainekset

1/2
L
Kermaa
1
Dl
Mangososetta
150-200
g
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä
Pohja:
4
Kpl
Muna
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.

Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympurä.

Valmista täyte.

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan mangosose. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-mango vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Annoksia
N.8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aleksanterinleivokset

Ainekset

4 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Sokeria
1
Tl
Leivinjauhetta
200
G
Voita
1
Kpl
Muna
Täyte:
150
G
Madelmamarmelaadi
Pinnalle:
100
G
Aprikoosimarmelaadi
Pomada:
500
G
Pomadajauhetta
75
G
Vettä
Koristeluun:
100
G
Suklaata

Työvaiheet

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (3,5-4 mm). Paista 175C n.20 min.

Leikkaa valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmamarmeladi ja nosta toinen levy täytteen päälle. Levitä pintaan todella ohut kerros aprikoosimarmelaadia. Anna pinnan kuivaa. Sekoita pomada, lämmitä 55 asteiseksi. Levitä pomada levyn päälle nopeasti, pursota suklaa, tee pintaan marmorointi kuvio. Anna pinnan kuivaa kunnolla. Leikkaa reunat tasaiseksi ja leikkaa 5×8 kokoisiksi leivoksiksi.

Kommentit (0)

Iirisvonknorring on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tämä mummin reseptillä tehty marjapiirakka on takuuvarma ja myös lasten suosikki. Mikä parasta, pohja on kananmunaton. Toimii myös omenoiden kanssa!

Piirakka on aika tuhti ja makea, joten voin ja sokerin määrää voi hiukan vähentää. Itse laitan vajaan desin sokeria ja noin 125 g voita ja silti on aika herkku. Ehkä juuri tämän vuoksi varsinkin lapset tykkäävät :)

Vaikeustaso
Helppo

Ihana marjapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
Voita
Reilu 1
dl
Sokeria
2
dl
Vehnäjauhoja
1
dl
Kaurahiutaleita
1
tl
Leivinjauhetta
1
tl
Vanilliinisokeria
3/4
dl
Kermaa
Päälle
Mustikoita tai eri marjoja sekaisin tai omenalohkoja

Työvaiheet

1 Sulata voi.
2 Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa.
3 Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.
4 Painele taikina piirakkavuokaan ja levitä pohjan päälle marjoja.
5 Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kommentit (0)