ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 632 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, se on niin hyvää, etteivät sanat riitä!

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 + 40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kardemummainen suklaamoussekakku

Ainekset

1
pkt
(260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75
g
voita
Täyte
200
g
tummaa suklaata (50 %)
4
kpl
kananmunaa
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
mustikoita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
  3. Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.
  4. Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi mustikoilla.

Kommentit (3)

Minna Jäntti
Seuraa 
Liittynyt18.12.2015

Hyvää oli ! Minun uunissa 35min paistoaika riittää ;) koristelin tomusokerilla ja puolikkailla vihreillä kuulilla. Harmi, kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :(

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Arla keittiö

Vaahtomainen suklaa-rahkatäyte on täydellinen makupari kahvin kanssa. Kun piiraan päälle levittää vielä kuohkeaa kermavaahtoa, katoaa tämä Amerikasta vaikutteita saanut jälkiruoka parempiin suihin hetkessä.

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + hyydyttäminen

Irish cream pie

Ainekset

Pohja
175
g
suklaa-vaniljatäytekeksejä
100
g
voita
Täyte
250
g
tummaa leivontasuklaata
2
dl
kermaa
1
rkl
sokeria
2
prk
(400 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa

Työvaiheet

  • Murskaa keksit rouhemaiseksi muruksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Anna voin imeytyä kekseihin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Rouhi 200 g suklaata veitsellä hienoksi muruksi. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn. 
  • Mittaa ½ dl kermaa paksupohjaiseen kattilaan. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja ota pois liedeltä. 
  • Vatkaa 1 ½ dl kermaa sähkövatkaimelle pehmeäksi vaahdoksi.  Sekoita joukkoon sokeri ja rahka. 
  • Kaada sula suklaa tilavaan kulhoon. Sekoita ensin pieni määrä rahkavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdot hellästi sekoittaen, ettei vaahtoisuus katoa. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada rahkaseos vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. 
  • Juuri ennen tarjoilua, vuole suklaasta muruja ja vaahdota kerma. Mausta vaahto kevyesti sokerilla. Levitä kermavaahto piiraan päälle, ripottele suklaamurut koristeeksi ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Arla keittiö

Klassinen juustokakku saa uutta makua Irish cream -rahkasta. Herkku viimeistellään makean kirpeällä mustaherukkahillokkeella.

Annoksia
10-12
Valmistusaika
20 + 60 minuuttia + tekeytyminen jääkaapissa

Irish cream cheesecake

Ainekset

Pohja
100
g
voita
150
g
(10 kpl) keksejä
Juustotäyte
4
prk
(800 g) Arla Keittiö Irish Cream -maustettua rahkaa
2 1/2
dl
ruokokidesokeria
3
rkl
maissijauhoja
4
kananmunaa (3 kokonaista ja 1 keltuainen)
1
prk
(200 g) Arla Créme fraîchea
Hilloke
3
dl
mustaherukoita
1 1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  • Aloita kakun valmistaminen tarjoilua edeltävänä päivänä, koska kakun pitää tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  • Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksipohja vuoan (20 cm) pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  • Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka ja sokeri. Lisää joukkoon maissijauho ja sekoita tasaiseksi. Riko joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan. 
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia. Kakku hyllyy vielä hiukan ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu myöhemmin. 
  • Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ruokalusikan avulla ja jätä kakku uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt (noin 40 minuuttia). Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta halkeaa helposti. 
  • Ota kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.  
  • Valmista mustaherukkahilloke. Kaada mustaherukat kattilaan sokerin kanssa ja anna kiehua 10-15 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Arla keittiö

Tämä ylellisen suklainen mousse on helppo valmistaa. Vaahdotettu hapatettu kerma antaa suklaavaahdolle jämäkkyyttä ja hyvän maun. Lime ja raikas melba maustavat täyteläisen klassikon vielä astetta herkullisemmaksi. 

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaamousse ja vadelmamelba

Ainekset

1
lime
250
g
tummaa suklaata
1
dl
täysmaitoa
3/4
dl
sokeria
6
dl
Arla Lempi Hapatettu kerma
2
dl
(200 g) vadelmia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  • Pese lime huolella ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Hienonna 200 g suklaata veitsellä ja nosta tilavaan kulhoon. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn. 
  • Mittaa maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja lisää raastettu limenkuori. Kiehauta ja siivilöi maito suklaan päälle. Sekoita kauhalla tasaiseksi massaksi ja lisää puolikkaan limen mehu. 
  • Vaahdota kerma sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi.  Sekoita ensin pieni määrä kermavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdosta hellästi sekoittaen, ettei ilmavuus katoa. Sekoita tasaiseksi. 
  • Lusikoi jälkiruokakulhot puolilleen vaahtoa. Halutessasi, lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota annoksiin kaunis pinta. Laita vaahdot jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahdot säilyvät jääkaapissa hyvin myös yön yli.
  • Valmista vadelmamelba. Mittaa vadelmat ja sokeri korkeaan astiaan. Säästä muutama vadelma viimeistelyyn. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. 
  • Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 
  • Vuole lopusta suklaasta lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Tarjoa suklaavaahto tuoreiden vadelmien, melban ja suklaarouheen kera.
     

Kommentit (0)