Lämpimän mausteinen jogurttilohi on päivitys takavuosien suosikista, smetanalohesta. Marokkolainen ras el hanout -mausteseos tuo loheen kivan säväyksen.
Moni muistaa uunilohen, jossa lohifilee peitellään smetanaan ja kypsennetään uunissa. Lopputulos on herkullinen mutta joskus myös turhan raskas.
Kokeile seuraavaksi tätä: leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja upota pariksi tunniksi jogurttimarinadiin jääkaappiin. Jogurtin kevyt happo antaa rasvaiseen kalaan raikkaan maun.
Voit maustaa jogurtin makusi mukaan. Oheisessa ohjeessa joukkoon ripautetaan aromikasta ras el hanout -mausteseosta, jossa maistuvat paprika, korianteri ja kardemumma.
Uunin sijaan nahattomat lohifileepalat on helppo paistaa pannulla, kun ylimääräinen jogurtti on kevyesti pyyhkäisty pois. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.
Helppo jogurttilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohi neljään palaan ja laita ne laakeaan astiaan. Hiero pintaan suola.
-
Sekoita kulhossa jogurtti ja ras el hanout -mausteseos keskenään. Levitä seos kalapalojen pinnalle ja sivuille. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia. Voit myös laittaa kalan maustumaan edellisenä päivänä.
-
Pyyhi pois ylimääräinen jogurtti. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa ja paista lohipaloja 5–6 minuuttia välillä käännellen.
-
Laita jogurttilohet lautasille ja suikaloi päälle kevätsipulia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.
Kuinka paljon jogurttia reseptiin tarvitaan?
Kiitos huomiostasi, oikea määrä on 2 dl. Tieto lukee nyt ohjeessa!
Eiköhän tuo lohipala olisi parempi paistaa pannulla niin, että siinä on se nahka kiinni. Näin saadaan aikaiseksi parempi kypsennys, kun nahkapuolelta voidaan kypsentää kala melkein kypsäksi ja sitten vain nopeasti käännetään toisinpäin.
Rapeaksi paistuneen nahan voi sitten maun mukaan joko syödä tai laittaa sivuun ennen ruuan tarjoilua. Mielestäni tosin nahka on kaikkein maukkain osa pannulohiannosta.