Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 151 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Lämpimän mausteinen jogurttilohi on päivitys takavuosien suosikista, smetanalohesta. Marokkolainen ras el hanout -mausteseos tuo loheen kivan säväyksen.

Moni muistaa uunilohen, jossa lohifilee peitellään smetanaan ja kypsennetään uunissa. Lopputulos on herkullinen mutta joskus myös turhan raskas.

Kokeile seuraavaksi tätä: leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja upota pariksi tunniksi jogurttimarinadiin jääkaappiin. Jogurtin kevyt happo antaa rasvaiseen kalaan raikkaan maun.

Voit maustaa jogurtin makusi mukaan. Oheisessa ohjeessa joukkoon ripautetaan aromikasta ras el hanout -mausteseosta, jossa maistuvat paprika, korianteri ja kardemumma.

Uunin sijaan nahattomat lohifileepalat on helppo paistaa pannulla, kun ylimääräinen jogurtti on kevyesti pyyhkäisty pois. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kalan maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Helppo jogurttilohi

Ainekset

600
g
nahatonta lohifileetä
1
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
2
kevätsipulia
PAISTAMISEEN
3
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi neljään palaan ja laita ne laakeaan astiaan. Hiero pintaan suola.

  2. Sekoita kulhossa jogurtti ja ras el hanout -mausteseos keskenään. Levitä seos kalapalojen pinnalle ja sivuille. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia. Voit myös laittaa kalan maustumaan edellisenä päivänä.

  3. Pyyhi pois ylimääräinen jogurtti. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa ja paista lohipaloja 5–6 minuuttia välillä käännellen.

  4. Laita jogurttilohet lautasille ja suikaloi päälle kevätsipulia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Kuinka paljon jogurttia reseptiin tarvitaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, oikea määrä on 2 dl. Tieto lukee nyt ohjeessa!

Kommentti

Eiköhän tuo lohipala olisi parempi paistaa pannulla niin, että siinä on se nahka kiinni. Näin saadaan  aikaiseksi parempi kypsennys, kun nahkapuolelta voidaan kypsentää kala melkein kypsäksi ja sitten vain nopeasti käännetään toisinpäin. 

Rapeaksi paistuneen nahan voi sitten maun mukaan joko syödä tai laittaa sivuun ennen ruuan tarjoilua. Mielestäni tosin nahka on kaikkein maukkain osa pannulohiannosta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen kesäpasta! Kun pasta kiehuu, ehdit valmistella mansikat, avokadot, yrtit ja muut makuaineet. Sitten vain sekoitat, kuumennat ja nautit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-avokadopasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
dl (150 g)
mansikoita
2
napakan kypsää avokadoa
½–1
dl
pekaanipähkinöitä tai kuorittuja pistaaseja
1
ruukku
basilikaa
1
sitruuna
50
g
tuoretta babypinaattia
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pastan kiehuessa perkaa ja puolita mansikat. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuorista esimerkiksi ruokalusikalla. Viipaloi avokadot. Rouhi pähkinät tai pistaasit ja hienonna basilikanlehdet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunasta 1⁄2 dl mehua pieneen astiaan.

  3. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitruunamehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kuumenna seosta nostellen, niin että aineet sekoittuvat ja pasta lämpenee.

  4. Sekoita mansikat ja avokado pastaan ja jaa pasta lautasille. Viimeistele annokset pähkinä- tai pistaasirouheella ja basilikalla sekä halutessasi ripauksella sormisuolaa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-gnocchipelti

Ainekset

½
varhaiskaali
500
g
perunagnoccheja
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
½
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
tuoreita tai 200 g pakastehernettä
1/3
purjon vihreää osaa
LISÄKSI
50
g
parmesaania
½
sitruunan kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

  3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)