Helpon luksuspastan kastike valmistuu sitruunasta ja smetanasta sekoittamalla. Voit käyttää pastaan mitä mätiä tahansa. Punasipulit marinoituvat pikana sillä aikaa, kun keität pastan.
Raikas mäti sopii yllätävän hyvin myös pastan höysteeksi.
Vaikka kaunein lopputulos syntyy spagetista tai tagliatellesta, voit käyttää mätipastaan mitä tahansa pastaa. Helppo kastike valmistuu sekoittamalla sitruunasta, smetanasta ja mausteista. Sen ehtii siis tehdä sillä aikaa, kun pasta kiehuu kattilassa kypsäksi.
Itse mäti lisätään pastan joukkoon kastikkeesta irrallaan vasta lopuksi. Näin se on kauneimmillaan ja maku erottuu edukseen.
Lisukkeeksi sopii ohueksi leikattu punasipuli, jonka maku lepytetään kiehautetussa etikkavedessä ennen tarjoilua.
Mätipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin marinoidut punasipulit. Kuori punasipuli, puolita se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pienessä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja nosta liedeltä. Lisää joukkoon punasipulit. Anna maustua pastan valmistuksen ajan.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista sillä aikaa kastike.
- Raasta sitruunasta kuori ja purista sen mehu kulhoon. Mausta mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Lisää smetana.
- Valuta pasta ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon maustettu smetana. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa (mäti sisältää runsaasti suolaa, joten itse pasta saa olla vähäsuolainen).
- Jaa pasta annoslautasille tai kumoa kulhoon. Lisää valutettu punasipuli ja mäti pastan päälle.
Missä vaiheessa mäti lisätään?
Kiitos kysymyksestäsi, mäti lisätään aivan lopuksi, jotta se pysyy kylmänä ja raikkaana (ks. ohjeen viimeinen virke).