Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 218 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt / Anton & Anton ja Krista Kupariharju KUVA Panu Pälviä

Anton & Antonin suosittu sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse on aromikas klassikko, jossa maistuvat sahrami, timjami ja fenkoli. Entä jos tunnusmerkillisimmät ainekset lainaisi tavalliseen kalakeittoon?

Oheinen ohje kuuluu ruokakauppa Anton & Antonin ruokakassien suosikkiresepteihin. Siinä keittoon lisätään perunoiden ja porkkanoiden ohella fenkolia ja valkosipulia. Ainekset kuullotetaan ja haudutetaan sahramilla, tomaatilla ja timjamilla maustetussa kalaliemessä kypsiksi.

Arkikelpoisen keitosta tekee se, että kala lisätään joukkoon valmiina fileinä. Keittoon voi käyttää yhtä hyvin niin ahventa, siikaa, kuhaa kuin seitiäkin. Ohuet kalafileet kypsyvät muutamassa minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (0,5 g)
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (7)

Kiki
Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Valkosipulijogurtti on loistoidea! Sitä onkin sittemmin sovellettu moneen muuhunkin keittoon. Itse keittokin oikein maukas!

Vierailija

1 paketti sahramia?

Vierailija

Tosiaankin, mitä tarkoittaa paketti sahramia, siis paketti?

Saffron

Yksi paketti sahramia tarkoittaa juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Menette siis kaupan maustehyllylle, etsitte sahramin, ostatte paketin ja lisäätte sen sisällön soppaan. Määrällisesti se on 0,5 grammaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, sahramia myydään tosiaan yleensä hyvin pienissä puolen gramman paketeissa. Lisään tiedon ohjeeseen.

Vierailija

Olen ihmetellyt kaikkiin ruokiin nykyisissä resepteissä lisättävää tomaattimurskaa! Eikö ruokaan tosiaan saa muutoin makua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen katkarapusalaatti

Ainekset

2
pientä pomeloa
1
salottisipuli
2
rkl
limettimehua
4
rkl
kookoslastuja tai 3 rkl kookoshiutaleita
4
rkl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
20
raakaa jättiravunpyrstöä (ASC)
4
oksaa minttua
4
oksaa thaibasilikaa
(limettiä viipaleina)
KASTIKE
1
punainen chilipalko
2
rkl
limettimehua
1
rkl
sokeria
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.

  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  4. Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.

  6. Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.

Vierailija

Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Parhaimmilta ramen-munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1 ¼
litraa
vettä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
Lisäksi
300
g
broilerin paistileikettä tai rintafileetä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
fariinisokeria
200
g
ramen-nuudeleita tai muita nuudeleita
Tarjoiluun
2
pientä paksoita tai ¼ kiinankaalia
100
g
siitake- tai herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
2
retiisiä
4
dl
babypinaattia
4
ramen-munaa (kts. ohje alla)
nori-merilevää, seesaminsiemeniä, chiliöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi ne.
  2. Laita kattilaan veden, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  3. Paista broilerit kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta soijalla ja fariinisokerilla. Viipaloi broilerit suupaloiksi.
  4. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele babypinaatit.
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Nosta nuudelit, kasvikset ja broileri tarjoilukulhoihin. Kaada päälle siivilöity liemi. Puolita munat ja lisää ne kulhoihin. Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.

Vinkki: Broilerin voi halutessaan korvata tofulla, kasslerilla tai naudanlihalla. Kasviksia voi halutessaan varioida jääkaapin sisällön mukaan. Esimerkiksi porkkana tai paprika sopivat keittoon hyvin.

Ramen-munat

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
soijaa
½
dl
miriniä
2
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä.
  2. Kaada munien keitinvesi pois. Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  3. Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa tai minigrip-pussissa. Kuori munat. Laita ne rasiaan.
  4. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. Sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti.
  5. Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.

Vinkki: Munat maistuvat hyviltä myös salaatissa tai osana brunssipöytää.

Kommentit (1)

Kateen
Seuraa 
Liittynyt3.3.2017

Olen oppinut, että:

-  Misoa ei milloinkaan keitetä. Se tuhoaa mison maun.

- Että ramen koostuu AINA viidestä osasta: 
1) tare - maustekastike tai -tahna, joka lisätään ensimmäisenä kulhoon annosta kootessa, ja joka usein pohjaa misoon
2) liemi - ramenin kuningas
3) rameniin tarkoitetut nuudelit
4) päällykset tai lisukkeet (mitä nimeä nyt halutaan käyttää)
5) mausteöljy tai rasva
Alistan pohdittavaksi seuraavan ajatuksen: 
Mitä mieltä olisit suomalaisena aasialaisesta, joka kutsuisi munakokkelilla päällystettyä paistettua levyksi litistettyä riisiä karjalanpiirakaksi?

Olisi hyvä, jos edes Hesarissa yritettäisiin edes vähän. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...