Anton & Antonin suosittu sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.
Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse on aromikas klassikko, jossa maistuvat sahrami, timjami ja fenkoli. Entä jos tunnusmerkillisimmät ainekset lainaisi tavalliseen kalakeittoon?
Oheinen ohje kuuluu ruokakauppa Anton & Antonin ruokakassien suosikkiresepteihin. Siinä keittoon lisätään perunoiden ja porkkanoiden ohella fenkolia ja valkosipulia. Ainekset kuullotetaan ja haudutetaan sahramilla, tomaatilla ja timjamilla maustetussa kalaliemessä kypsiksi.
Arkikelpoisen keitosta tekee se, että kala lisätään joukkoon valmiina fileinä. Keittoon voi käyttää yhtä hyvin niin ahventa, siikaa, kuhaa kuin seitiäkin. Ohuet kalafileet kypsyvät muutamassa minuutissa.
Kalakeitto sahramilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.
-
Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.
-
Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.
-
Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.
-
Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.
Valkosipulijogurtti on loistoidea! Sitä onkin sittemmin sovellettu moneen muuhunkin keittoon. Itse keittokin oikein maukas!
Hauska kuulla, kiitos kommentistasi!
1 paketti sahramia?
Tosiaankin, mitä tarkoittaa paketti sahramia, siis paketti?
Yksi paketti sahramia tarkoittaa juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Menette siis kaupan maustehyllylle, etsitte sahramin, ostatte paketin ja lisäätte sen sisällön soppaan. Määrällisesti se on 0,5 grammaa.
Kiitos kommenteista, sahramia myydään tosiaan yleensä hyvin pienissä puolen gramman paketeissa. Lisään tiedon ohjeeseen.
Olen ihmetellyt kaikkiin ruokiin nykyisissä resepteissä lisättävää tomaattimurskaa! Eikö ruokaan tosiaan saa muutoin makua?