
Mehevän suklaakakun yllättävä salaisuus? Purkillinen papuja. Helppo gluteeniton kakku on vartissa valmis uuniin.
Pavut antavat niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.
Mustapapu-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi suklaa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
- Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
- Tarjoa lämpimänä esimerkiksi maidottoman ja gluteenittoman kauravaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.
Käykö tähän kidneypavut?
Uskoisin niin! Maku saattaa olla hieman erilainen, mutta todennäköisesti papujen vaihtamisella ei ole vaikutusta kakun rakenteeseen.
Todella maukas ohje. Pavut eivät maistu läpi ja koostumus on pehmeä. Onnistui hyvin perunajauhoilla, joita laitoin hieman vähemmän kuin tärkkelystä. Erittäin täyteläinen, joten kaipasi jotain raikasta kaveriksi, kuten sorbettia.