
Soseuta ylikypsät banaanit taikinaan! Unelmanpehmeät banaanikakkupalat saavat suolapähkinöistä rapeutta ja tarvittavan suolaripauksen. Helppo herkku on sekoittamalla valmis uuniin.
Banaanikakun leipominen on tuttu tapa hyödyntää hedelmäkorin ylikypsät banaanit. Hieman tummuneet ja pilkkukuoriset banaanit sopivat hyvin soseutettavaksi ja antavat hyvän rakenteen kakkuun.
Banaanileivonnaisiin on olemassa runsaasti erilaisia reseptejä. Yleensä taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Joukkoon lisätään usein ripaus suolaa ja tilkka sitruunaa makeiden banaanien vastapainoksi.
Oheisessa ohjeessa suolaripaus tuodaan taikinaan suolapähkinöiden ja maapähkinävoin muodossa. Banaanikakkuohjeille uskollisena tämäkin kakkutaikina syntyy ilman vatkainta.
Pitkänomaisen leipävuoan sijaan banaanikakku paistetaan tällä kertaa leivinpaperilla vuoratussa brownievuoassa. Myös saman mallinen lasagnevuoka sopii tarkoitukseen.
Banaani-suolapähkinäpalat
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi alhaisella lämmöllä kattilassa juuri ja juuri sulaksi (älä päästä kiehumaan). Nosta liedeltä.
- Kuori banaanit lautaselle ja murskaa ne haarukalla. Lisää banaanimurska, sokeri, maapähkinävoi ja sitruunamehu voisulan joukkoon kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- Riko joukkoon munat ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi, älä enää vatkaa.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen brownievuoka (noin 25 cm x 35 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle. (Voit rypistellä leivinpaperin ensin ja oikoa sen sitten tasaiseksi, jolloin se asettuu vuokaan helpommin.)
- Sekoita maapähkinävoi purkissaan tasaiseksi, mittaa tarvittava määrä ja valuta se viiruiksi tai nokareiksi taikinan päälle. Vetäise halutessasi veitsellä maapähkinävoisattumien päältä, jotta ne marmoroivat taikinan.
- Ripottele pinnalle pähkinät.
- Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Vinkki: Voit halutessasi maustaa taikinan ½ teelusikallisella jauhettua inkivääriä ja kanelia. Sekoita ne taikinaan kuivien aineiden joukossa.
Hei, suolaista vai makeaa maapähkinävoita?
Kiitos kysymyksestäsi, tavallinen makeuttamaton maapähkinävoi sopii tähän.