Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Kanacurryn maku perustuu itse tehtyyn punaiseen currytahnaan. Tahnaan tarvitaan monta ainesta, mutta sen valmistus on helppoa. Kun maustetahna on valmis, curry syntyy käden käänteessä. Lisukkeeksi sopii kookosriisi.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa kanacurrya ja bolognesea. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen kanacurry

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
1–2
sipulia
1–2
valkosipulinkynttä
100
g
vihreää parsaa
1–2
paksoita
3–4
rkl
öljyä
3–4
rkl
punaista currytahnaa (ks. resepti alla)
4–5
rkl
hyvää kookosmaitoa
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
tummaa sokeria tai palmusokeria
limetin mehua maun mukaan
4–5
rkl
tuoretta basilikaa tai thaibasilikaa hienonnettuna
3–4
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Paloittele fileet.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit siivuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori parsat ja kiehauta ne nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Pilko parsat. Huuhdo ja pilko paksoit.
  3. Kuumenna öljy isossa pannussa. Lisää öljyn joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja currytahna. Kypsennä 1–2 minuuttia. Lisää broilerit ja kypsennä palojen koosta riippuen 1–2 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä..
  4. Lisää kookosmaito, kalakastike ja sokeri. Kuumenna. Purista joukkoon limetin mehua oman maun mukaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos on liian sakeaa.
  5. Tarkista maku. Lisää lopuksi curryn pinnalle yrtit. Tarjoile kookosriisin kera.

Punainen currytahna

Ainekset

1
punasipuli
1
sitruunaruoho
2–3
punaista chiliä
4–5
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3–4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
ketsuppia
½–1
tl
kuminaa hienonnettuna
5–6
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus
valkopippuria
3–4
rkl
kalakastiketta
2–3
rkl
hp-kastiketta tai katkaraputahnaa
2–3
rkl
tummaa sokeria
4–5
rkl
kookosmaitoa
2–3
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Paloittele sitruunaruoho. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  2. Sekoita ainekset joko morttelissa tai tahosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Kookosriisi

Ainekset

8
dl
jasmiiniriisiä
8
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
2
tl
suolaa
3
tl
sokeria
1–2
limetin kuori hienoksi raastettuna
seesaminsiemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Mittaa riisi tiheään siivilään ja huuhdo se huolellisesti juoksevan veden alla siten, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
  2. Kaada riisit kattilaan. Lisää vesi, kookosmaito ja suola sekä sokeri. Keitä riisi kypsäksi kannen alla. Pidä lämpimänä, kunnes curry on valmista. Mausta limetinkuoriraasteella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Huhhuh, currytahnaan kalakastiketta ja katkaraputahnaa, eipä oo tullu mieleen, että semmoistakin vois kanacurryssa olla. Hengenlähtö ois ollu lähellä mulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun voikukkia näkyy keskikesällä enää harvakseltaan, lehtiä voi vielä poimia käyttöön. Kokeile niitä paistettuna broilerin seurassa. Paistaminen pyöristää voikukanlehtien makua, samoin kuin sinappinen kermakastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikananrinnat ja paistetut voikukanlehdet

Ainekset

4
maissikananrintaa
1–2
rkl
voita
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Voikukanlehdet
2
l
voikukan (nuoria) lehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
2
tl
hunajaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kananrintoja voissa pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kananrinnat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kanaa uunissa noin 10–15 minuuttia palojen koosta riippuen.

  2. Huuhtele voikukanlehdet ja kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia. Lisää voikukanlehdet ja paista noin minuutti. Lisää kerma, hunaja ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Vinkki Voit kypsentää kananrinnat myös grillissä. Kypsennysaika keskilämpöisessä grillissä on noin 10–15 minuuttia. Kääntele paloja välillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkosuklaalla ja hunajalla makeutettu jälkiruokatahna on superhelppo ja superherkullinen. Tarjoa se aterian päätteeksi sellaisenaan tai keksien tai hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-maapähkinätahna

Ainekset

200
g
mansikoita
dl
maapähkinävoita
2
rkl
hunajaa
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää maapähkinävoi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.

  2. Rouhi valkosuklaa veitsellä tai raasta karkealla terällä. Sekoita suklaa tahnaan. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta suklaalla tai hunajalla.

  3. Laita tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi marjoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki Pähkinättömän tahnan saat korvaamalla maapähkinävoin samalla määrällä kikherneitä.

Kommentit (3)

Vierailija

Juuri mietin, mitä tehdä viimeisestä levystä laktoositonta valkosuklaata. Tosi hyvää tuli <3

Vierailija

Aikamoinen kaloripommi, jos yksin syö ja kaiken kerralla 

Vierailija

Ohje oli neljälle, ei nyt kevyt, mutta teen kuitenkin tänään jälkkäriksi meillle kahdelle, loput huomiseksi.

Värikäs ja maukas arkiruoka.

Balkanin perussäilyke ajvar ja lehtikaali tuovat makua ja väriä tähän pastaruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa lehtikaalin ja tagliatellen kera

Ainekset

1
kg
broilerin rintafileitä
1
pkt
pekonia
1,5
dl
ranskankermaa
1,5
dl
ajvar (vahvuus maun mukaan, ite käytän vahvaa)
1
dl
kanalientä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Lisukkeet
500
g
tagliatelle
250
g
lehtikaali
2
rkl
rapsiöljyä lehtikaalin paistamiseen
suolaa ja pippuria
parmesania annosten päälle

Työvaiheet

1. Leikkaa kanafileet 3-4 osaan pituussuunnassa. Suolaa ja pippuroi. Ruskista voissa ja siirrä pataan (tai sivuun, jos paistat korkeareunuksisessa pannussa)
2. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi
3. Yhdistä ruskistetut kanat, pekonit, ranskankerma, ajvar ja kanaliemi samaan pannuun/pataan ja anna kypsyä 10 min. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.
4. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen kypsyessä. Valuta kypsä pasta.
5. Poista lehtikaalista kovat osat ja paloittele (jos ei ole valmiiksi paloiteltua). Paista rapsiöljyssä pehmeäksi. Suolaa ja pippuroi
6. Sekoita pasta, kana-ajvarkastike ja lopuksi lehtikaali keskenään. Lehtikaalin voi tarjoilla myös erikseen. Ripottele annosten päälle parmesania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Raparperi saattaa kuulostaa oudolta suolaisissa ruuissa, mutta grillattuna se luo täydellisen kombon broilerin ja halloumin kanssa. Tätä yllättävää grilliruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-broilerivartaat

Ainekset

400
g
broilerinfileetä
200
g
halloumijuustoa
2
raparperinvartta
Rosmariini-hunajaöljy
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
Smetanavaahto
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Leikkaa fileet, halloumi ja raparperi 3 cm:n paloiksi ja pujota varrastikkuihin. Laita vartaat laakeaan astiaan.

  2. Hienonna rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Valuta mausteöljyä vartaille ja säästä loput tarjoiluun.

  3. Vaahdota smetana, etikka ja suola löysähköksi vaahdoksi.

  4. Grillaa vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja valele jäljelle jäänyt mausteöljy vartaiden pintaan. Tarjoa smetanavaahdon kanssa.

Kommentit (0)