Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunalla ryyditetty tomaattikeitto on täyttävää ja ihanan makuista. Tällä kertaa uppomunat valmistetaan helposti pyöräyttämällä ne kelmuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja helpot uppomunat

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kapriksia
½
tl
chilijauhetta
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
vettä
3
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
tl
suolaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
hyvää leipää
Uppomunat kelmussa
4
kananmunaa
tuorekelmua
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy keittokattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kapriksia 5 minuuttia. Lisää chilijauhe ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki.

  2. Lisää joukkoon etikka, vesi ja tomaatit. Mausta keitto suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla sillä välin, kun valmistat uppomunat.

  3. Laita uppomunia varten vettä kiehumaan kattilaan, johon saat mahtumaan metallisiivilän. Laita vettä niin paljon, että siivilä peittyy veteen.

  4. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Riko kananmunat kelmutettuihin kuppeihin. Solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa. Nosta paketit kupeista ja laita ne siivilään. Kypsennä miedolla lämmöllä 4 minuuttia. Leikkaa kelmut auki saksilla, poista kelmut ja mausta munat sormisuolalla.

  5. Tarkista keiton paksuus ja maku. Lisää tarvittaessa vettä, suolaa tai ripaus sokeria. Jaa keitto lautasille. Saksi päälle lehtipersiljaa. Tarjoa uppomunien ja leivän kanssa.

Kommentit (1)

ite tehty

muuten samoin valmistan mutta kypsentäminen tapahtuu uunissa!!! keitto ei tartu kattilan pohjaan kun välillä sekoittelee. helppoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Valmista perjantai-illan nimikkoruoka vaihteeksi perunoista! Savupaprikaöljy, cheddarjuusto ja paprikasalsa tekevät perunanachopellistä koukuttavan hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunanachopelti

Ainekset

750
g
yleisperunoita
Mausteöljy
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
Lisäksi
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
ps (noin 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ruukkua korianteria
Paprikasalsa
½
dl
säilöttyjä jalapenorenkaita
2
säilöttyä paahdettua paprikaa
½
ruukkua korianteria
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman.

  3. Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

  4. Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  5. Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kommentit (0)