Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 237 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Katalonialainen romesco-tomaattikastike saa makunsa paahdetuista paprikoista ja manteleista. Samalla idealla saat valmistettua mainion keiton.

Paprikoita saa paahtaa kunnolla, kunnes kuoret ovat mustuneita, sillä itse kuorta ei ole tarkoitus käyttää. Kun paprikat ovat jäähtyneet hetken kannella peitetyssä astiassa tai pussissa, kuori irtoaa niistä kauniisti vetäisemällä. Samalla pellillä paprikoiden kanssa paahtuvat mantelit ja valkosipulit, jotka kannattaa napata uunista hieman aiemmin.

Itse keitto syntyy soseuttamalla ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella yhteen. Joukkoon lisätään myös haarukalla murskattuja kikherneitä. Niistä keitto saa hyvää rakennetta ja ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (3)

Tiptap

Niin hyvää! Tästä tuli himoherkkuruoka, jota on pakko saada usein. Pitää myös oikeasti hyvin nälkää, proteiineja on paljon👍🏼

Vege?

Ohje ei ole vegaaninen, kun reseptissä on hunajaa ja parmesaania.

Tiptap

Muuntuu helposti kun vaihtaa hunajan tilalle siirapin ja parmesaanin tilalle ravintohiivahiutaleet👍🏼

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen chilitah­na ja loraus konjak­kia antavat potkua lempeän makuiseen katkarapukeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin hummerikeitto ja raputahna

Ainekset

600
g
kokonaisia katkarapuja
1
pieni sipuli
1
porkkana
½
palsternakka
2
rkl
voita
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
konjakkia
8
dl
vettä
3
rkl
hummerifondia
1
laakerinlehti
1
timjaminoksa
½
ruukku tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
2
dl
kuohukermaa
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kuivaa kuohuviiniä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Raputahna
1
dl
kuohukermaa
puolet kuorituista katkaravunpyrstöistä
½
ruukku
tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
1
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Lai­ta pyrstöt jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja pals­ternakka. Paista kasviksia voissa kattilas­sa muutama minuutti. Lisää kattilaan noin puolet katkarapujen kuorista ja tomaatti­pyree. Jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää konjakki, vesi, fondi, laakerinlehti, timjami ja tilli oksina. Anna liemen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivi­löi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Valmista raputahna. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna katkaravun­pyrstöt ja tilli veitsellä. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, chilitahna, limetin mehu ja suola. Kääntele kermavaahto joukkoon.
  4. Vatkaa pienessä kulhossa keittoon tu­leva chilitahna, kerma ja vehnäjauhot ta­saiseksi. Kaada seos liemen joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon kuohuviini ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Jaa loput katkaravunpyrstöt keittokulho­jen pohjalle ja kauho kuuma keitto pyrstö­jen päälle. Lusikoi raputahnaa keittolauta­sille tai tarjoa se erikseen.

 

Viinisuositus:

Täyteläiselle rapukeitolle on monta hyvää juomaparia, kuten kuiva sherry, roseeviini, samppanja tai val­koviini. Kokeile kypsän hedel­mäistä Louis Max Beaucharme Chardonnayta, 16,24 e, tai kukkaista ja mausteista Adobe Gewürztraminer Reservaa, 10,59 e.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)