
Inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Balilaisittain valmistetusta kalakeitosta ei puutu makua! Kookosmaito pyöristää maut yhteen.
Perunoita, sipulia, kalaa, kermaa. Kalakeitto kuuluu niihin ruokiin, jotka moni valmistaa ilman ohjetta. Vaikka keitosta tulee yleensä maukasta näinkin, makuun saattaa kaivata välillä vaihtelua.
Balilaisen kalakeiton ohje on hyvä esimerkki siitä, kuinka tutusta ruoasta voi saada maustamalla ja höystämällä aivan uudenlaisen. Keittoon käytetään perunoita ja kuhaa, mutta liemi pyöristetään kerman sijaan kookosmaidolla.
Makua liemeen antavat inkivääri, valkosipuli sekä chilitahna. Päälle saksittu thaibasilika tekee kokonaisuudesta raikkaan. Lämpimän kultaisen sävyn keitto saa puolestaan joukkoon lisätystä kurkumasta.
Balilainen peruna-kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi lientä varten.
-
Laita herneet siivilään, huuhtele ja jätä valumaan.
-
Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.
-
Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne tehosekoittimeen, lisää kurkuma ja soseuta karkeaksi tahnaksi.
-
Paista sipulitahnaa öljyssä pannussa noin minuutti. Lisää perunat ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio, kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua 5–8 minuuttia, kunnes peruna on kypsää. Leikkaa sillä aikaa kala pieniksi suupaloiksi.
-
Sekoita kookosmaito, sambal oelek ja kalakastike keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalat kiehuvaan liemeen ja hauduta kannen alla noin 4 minuuttia. Hienonna sillä aikaa basilika.
-
Lisää herneet ja basilika juuri ennen tarjoilua.
Aivan ihana keitto, kun teki sen itse keitettyyn kuhan perkeisiin tehtyyn kalaliemeen.
Ja päälle muutama siivu kylmäsavulohta. Nam!