
Tuttu maku, uusi muoto! Puolen tunnin makaronilaatikko valmistuu paistinpannussa.
Makaronilaatikko on tuttu ja rakastettu arkiruoka. Sen valmistus vie kuitenkin melko kauan aikaa, eikä arki-iltaan välttämättä sovi hitaan uuniruoan hauduttelu.
Ratkaisuna on kypsentää makaronilaatikko pannulla. Pannulle sopivaan versioon tarvitaan makaroneja hieman tavallista vähemmän. Kananmunia on hyvä käyttää puolestaan reilummin, sillä niiden avulla laatikko kypsyy kiinteäksi.
Pinnoitetulta ja rasvatulta pannulta makaronilaatikko irtoaa kauniisti keikauttamalla. Kun pannun päälle nostaa lautasen ja kääntää koko komeuden ympäri, makaronilaatikon saa kauniisti tarjolle. Halutessaan sen voi paistaa myös toiselta puolelta.
Klassikon pannuversio maistuu aivan esikuvaltaan, joten lisukkeeksi sopii mainiosti ketsuppi.
Pannumakaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä makaroneja kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Valuta hyvin.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pinnoitetussa paistinpannussa (Ø 28 cm). Lisää makaronit, suola ja pippuri pannuun ja sekoita.
-
Yhdistä maito ja munat kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada seos pannuun muiden ainesten joukkoon.
-
Peitä pannu kannella ja jatka kypsennystä matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Voit halutessasi kääntää makaronilaatikon ison lautasen avulla ja paistaa myös pintapuolen pannussa. Tarjoa ruoka ketsupin kanssa.
Tekeehän makaronilaatikon uunissa samaan aikaan.
Pannumakaronilaatikko? Siis pannulaatikkoa, älkää nyt viitsikö!
Ehkä näillekin on vielä joku tilaus olemassa. Lähtökohtaisesti en ymmärrä, miksi ruoasta pitää tehdä niin mautonta tai pahaa, että maku haetaan kaiken peittävästä ketsupista. Munamaitoon valmistettuu pastaruokaan en ehkä pystyisi koskemaan.
Makaronilaatikko on helppo, nopea ja hyvä pastaruoka, jos siihen halutaan hyviä makuja. Avain on hyvät juustot. Kokeilla voi parmesania, fetaa tai sinihomejuustoa. Makua saa tuoreilla esim. yrteillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla, karitsan jauhelihalla. Aikaa ja vaivaa ei ole sen enempää, mutta tuloksena on hyvä ruoka, jota kukaan ei pilaisi ketsupilla.
Juustolla tuonkin saa ihan eri levelille...kuten perinteisenkin makaronilaatikon.
Tällä reseptillä tehty pikaruokaa jo useana arki-iltana. Helppo muunnella maun mukaan erilaisilla mausteilla, yrteillä, kasviksilla ym. Toimii!