Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 326 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Broileri-pastasalaatissa maistuvat nyt ananas, pinaatti ja makea chili. Pienillä nikseillä tutusta salaatista saa ihan uudenlaisen.

Broileria, pastaa, kasviksia, kastike. Kana-pastasalaatti on helppo ruoka, josta on yhtä monta versiota kuin tekijääkin. Monitoimisalaatti sopii niin arkeen, illanistujaisiin kuin piknikillekin.

Tällä kertaa suosikkisalaatti valmistetaan isoista pastakuvioista. Pastan kanssa yhdessä voi keittää myös salaattiin tulevat parsakaalinkukinnot. Kun ne lisää kattilaan porisemaan muutamaksi minuutiksi, ne kypsyvät juuri sopivasti. Nopea huuhtaisu kylmällä vedellä siivilässä pysäyttää kypsymisen. Näin pasta säilyttää napakkuutensa ja kaali vihreytensä.

Pastan joukkoon sekoitetaan tuoretta ananasta ja pinaattia. Helpon kastikkeen salaatti saa makeasta chilikastikkeesta ja öljystä.

Yhtä tärkeää, kuin pastakuvioiden koko on se, missä muodossa broileri lisätään salaattiin. Tällä kertaa kokonaisina mausteöljyssä paistetut fileepihvit leikataan viipaleiksi ja nostellaan salaatin päälle vasta lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pastasalaatti

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin fileepihvejä
2
rkl
oliiviöljyä
3
tl
ras el hanout -mausteseosta
Salaattiin
300
g
isoja pastakuvioita
1
(250 g)
parsakaali
1
rs (100 g)
babypinaattia
1
ananas
Kastike
½
dl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Pinnalle
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ps (50 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna öljy ja mausteseos kannellisella paistinpannulla. Nosta fileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Käännä fileet. Alenna lieden tehoa. Kypsennä kannen alla 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jottei höyry karkaa.
  4. Nosta pannu liedeltä ja anna broilerien kypsyä höyryssä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa kantta.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsakaalit reiluiksi paloiksi. Lisää ne pastan joukkoon, kun keittoaikaa on pari minuuttia jäljellä. Valuta pasta siivilässä ja huuhdo se kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita chilikastike, öljy ja suola keskenään ja lisää pastan joukkoon.
  7. Kuori ja paloittele ananas. Poista puumainen sisus. Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Lisää ananaspalat ja pinaatit pastan joukkoon ja kauho sekaisin. Kumoa seos vadille.
  8. Leikkaa broilerinfileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Nosta ne salaatin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa, pippuria ja kevätsipulia.

Kommentit (4)

Murmeli

Mihin baby pinaatin voi vaihtaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, sen tilalle sopii mikä vain salaatti rennoiksi paloiksi revittynä!

aakko

Tein juuri ja on muuten todella hyvä! Maut toimivat hyvin yhteen: ras el hanout - chilikastike - ananas - kevätsipuli.

Tämä olisi hyvä esimerkiksi vieraille tarjota.

MimMim

Herkullinen pastasalaatti. Taidan alkaa useamminkin laittamaan pastasalaatteja. Siitä onkin aikaa kun tein niitä lähes joka viikko. Kesällä mukavampaa syötävää pastan kera kuin kuumat kastikkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 253 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (8)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.

Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa.

Vierailija

eikö ensimmäinen työvaihe ole keittää perunoita eikä litistää raakoina?

Vierailija

"Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.

Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa."

Hekoheko. Olisiko jo aika jäädä juhannuksenviettoon?

Lorditar

Mita on taysmajoneesi?

Vierailija

Aineksissa jo sanotaan ,kilo keitettyjä perunoita ei tarvinne erikseen vielä käskeä keittämään ja luulen, että täysmajonesi on rasvaista ei mitään kevyt tuotetta

Vierailija

Tosi maukas! Ehdottomasti jatkoon!

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Perunat keitetään ennen litistelyä. Litistellä voi käsin tai ranskalaisten lakkoiijoiden tyyliin peballa.

Mimmmi

Ei kai perunoita kuorita ennen keittämistä? Vai tuleeko kuorituistakin rapeita?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2574 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (2)

Outoa

Kuskus, tofu, avokado, riisi, bataatti, palmuöljy: siinä suomalaisten vihreä ruoka!!!
Tuodaan maailman ääristä! Tosi älykästä!

Vanitas vanitatum et omnia van...

Eikä tämä kurttulehtiruusukaan kotimainen vaihtoehto ole. Toki kotipihan kurttulehtiruusun voi näinkin hävitää. Hävityksen takaraja on toukokuu 2022. Kuulostaa yhtä utopistiselta kuin Suomen hiilineutralius 2035.