Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mikä on parempaa kuin pulla? Dallaspulla. Mikä on vielä parempaa kuin dallaspulla? Tietysti kokonainen pellillinen dallaspullia ilman pyörittelyn vaivaa!

Pehmeän pullan salaisuutena on luonnollisesti pehmeä taikina. Joskus kuitenkin kovin löysäksi jätettyä taikinaa on vaikeaa pyöritellä pulliksi.

Oheisessa ohjeessa leivontapulma ratkaistaan hauskalla tavalla. Kohonnut taikina taputellaan pyörittelyn sijaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Sitten taikina saa kohota vielä kerran rauhassa. Tässä kohdassa ei kannata kiirehtiä, sillä pehmeänkin pullataikinan voi pilata liian hätäisellä paistamisella.

Täytteeksi valmistetaan dallaspullista tuttu vaniljarahkakreemi. Helppo täyte valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Se jaetaan tasaisesti taikinaan lasilla painettuihin kolosiin, jolloin täytettä riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
55 min + kohotukset 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Peltidallakset

Ainekset

5
dl
täysmaitoa
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
noin 13
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
dl
voisulaa
Täyte
100
g
voita
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
ps (noin 60 g)
vaniljakastikeaineksia
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi voisula. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko noin 30 cm x 40 cm) ja painele tasaiseksi levyksi. Kohota vielä 30 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee täyte. Sulata voi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Jos täyte tuntuu liian tiiviiltä, voit hieman pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.

  5. Paina taikinaan lasin pohjan avulla koloja. Paina kunnolla, sillä taikina pomppaa helposti takaisin. Täytä kolot noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 18–20 minuuttia.

Kommentit (11)

Vierailija

Jättäkää pullataikinasta kananmuna pois - tulee pehmeämpiä pullia!

Vierailija

Tein taikinan veteen, voin tilalle rypsiöljyä. (Kokeilu) Pysy pehmeänä kauan.

Vierailija

Minkä kokoinen pelti pitää olla?

Ohje puuttuu

Minkä kokoinen purkki rahkaa??

Dallasin leipuri

Tuleeko näitä 16 kpl?

Vierailija

Eikö tuota taikinaa tarvi ollenkaan vaivata ennen kun kaataa pellille?

Vierailija

Kokeilen! Teen puolikkaan annoksen. Aina voi tulostaa kun hiirellä vetää yli... :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Pullan paistamiseen sopivat hyvin erikokoiset pellit, kun huomioi koon vain tarvittaessa paistoajassa (ohkaisempi taikinakerros paistuu nopeammin). Peruspelti on kooltaan noin 30 cm x 40 cm.

Vaniljarahkan purkkikoko on 200 g.

Täytteen voi jakaa joko 16 tai 20 koloon (4 x 4 tai 5 x 4), sen mukaan määräytyy myös pullasta leikattavien palojen määrä.

Taikina vaivataan (kohdassa 2 puhutaan alustamisesta, joka tarkoittaa samaa), minkä ansiosta pulla kohoaa hyvin ja pysyy mehevänä.

Lisään tiedot ohjeeseen!

Vierailija

Voiko näissä käydä vähän samalla lailla ku joskus käyny voisilmäpullien kaa että se täyte plumpsahtaa ulos kolosta uunisa ollessaan? Vaan eikö täsä tuo täyte oo sellasta paksua että se ei varmaan tuu ulos? 😅

Vierailija

Tuli todella mehevä ja kohosi tosi paljon uunissa. Taikinakulhossa ei taasen kohonnu juuri lainkaan (mulla ei oikein ikinä kohoa tuorehiivalla pullataikinat, mutta aina on siltiki kaikki pullat onnistuneet). Mutta uunissa kohosi paljon! Tuli tosi pehmeitä, hyviä pullia. Täyte ei valunu koloistaan pois. 

Vierailija

Hyvä täyte, kamala taikina. Kivikova ja kuiva!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Tästä ei leivän leipominen enää helpotu. Sekoita aineet, anna kohota vuoassa ja kypsennä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää (= 20 viipaletta)
Valmistusaika
5 min + kohottaminen 1 t + kypsennys 1 1⁄2
Vaikeustaso
Helppo

Maltainen vuokaleipä

Ainekset

6
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
hiivaa
1
dl
siirappia
tl
suolaa
2
dl
kaljamaltaita (esim. Tuoppi)
dl
siemensekoitusta (esim. pellavan-, auringonkukan- ja kurpitsansiememiä)
dl
ruishiutaleita
2
dl
ruisjauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
3
dl
täysjyvävehnäjauhoja
VOITELU
1
rkl
vettä
1
rkl
siirappia
LISÄKSI
2
rkl
kasvimargariinia vuokiin

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kaikki loput leivän aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Voitele kaksi suorakaiteen muotoista leipävuokaa (vetoisuus n. 1,2–1,5 l) ja jaa taikina vuokiin. Peitä vuoat leivinpaperilla ja anna kohota noin 1 tunti.

  3. Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa 1 ½ tuntia.

  4. Yhdistä vesi ja siirappi. Voitele leipiä paistamisen loppuvaiheessa noin puolella seoksesta ja tee toinen voitelukerta heti leipien uunista pois ottamisen jälkeen.

  5. Anna leipien jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa punajuuri- tai hernehummuksen kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3405 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.