Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mikä on parempaa kuin pulla? Dallaspulla. Mikä on vielä parempaa kuin dallaspulla? Tietysti kokonainen pellillinen dallaspullia ilman pyörittelyn vaivaa!

Pehmeän pullan salaisuutena on luonnollisesti pehmeä taikina. Joskus kuitenkin kovin löysäksi jätettyä taikinaa on vaikeaa pyöritellä pulliksi.

Oheisessa ohjeessa leivontapulma ratkaistaan hauskalla tavalla. Kohonnut taikina taputellaan pyörittelyn sijaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Sitten taikina saa kohota vielä kerran rauhassa. Tässä kohdassa ei kannata kiirehtiä, sillä pehmeänkin pullataikinan voi pilata liian hätäisellä paistamisella.

Täytteeksi valmistetaan dallaspullista tuttu vaniljarahkakreemi. Helppo täyte valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Se jaetaan tasaisesti taikinaan lasilla painettuihin kolosiin, jolloin täytettä riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
55 min + kohotukset 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Peltidallakset

Ainekset

5
dl
täysmaitoa
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
noin 13
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
dl
voisulaa
Täyte
100
g
voita
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
ps (noin 60 g)
vaniljakastikeaineksia
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi voisula. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko noin 30 cm x 40 cm) ja painele tasaiseksi levyksi. Kohota vielä 30 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee täyte. Sulata voi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Jos täyte tuntuu liian tiiviiltä, voit hieman pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.

  5. Paina taikinaan lasin pohjan avulla koloja. Paina kunnolla, sillä taikina pomppaa helposti takaisin. Täytä kolot noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 18–20 minuuttia.

Kommentit (11)

Vierailija

Jättäkää pullataikinasta kananmuna pois - tulee pehmeämpiä pullia!

Vierailija

Tein taikinan veteen, voin tilalle rypsiöljyä. (Kokeilu) Pysy pehmeänä kauan.

Vierailija

Minkä kokoinen pelti pitää olla?

Ohje puuttuu

Minkä kokoinen purkki rahkaa??

Dallasin leipuri

Tuleeko näitä 16 kpl?

Vierailija

Eikö tuota taikinaa tarvi ollenkaan vaivata ennen kun kaataa pellille?

Vierailija

Kokeilen! Teen puolikkaan annoksen. Aina voi tulostaa kun hiirellä vetää yli... :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Pullan paistamiseen sopivat hyvin erikokoiset pellit, kun huomioi koon vain tarvittaessa paistoajassa (ohkaisempi taikinakerros paistuu nopeammin). Peruspelti on kooltaan noin 30 cm x 40 cm.

Vaniljarahkan purkkikoko on 200 g.

Täytteen voi jakaa joko 16 tai 20 koloon (4 x 4 tai 5 x 4), sen mukaan määräytyy myös pullasta leikattavien palojen määrä.

Taikina vaivataan (kohdassa 2 puhutaan alustamisesta, joka tarkoittaa samaa), minkä ansiosta pulla kohoaa hyvin ja pysyy mehevänä.

Lisään tiedot ohjeeseen!

Vierailija

Voiko näissä käydä vähän samalla lailla ku joskus käyny voisilmäpullien kaa että se täyte plumpsahtaa ulos kolosta uunisa ollessaan? Vaan eikö täsä tuo täyte oo sellasta paksua että se ei varmaan tuu ulos? 😅

Vierailija

Tuli todella mehevä ja kohosi tosi paljon uunissa. Taikinakulhossa ei taasen kohonnu juuri lainkaan (mulla ei oikein ikinä kohoa tuorehiivalla pullataikinat, mutta aina on siltiki kaikki pullat onnistuneet). Mutta uunissa kohosi paljon! Tuli tosi pehmeitä, hyviä pullia. Täyte ei valunu koloistaan pois. 

Vierailija

Hyvä täyte, kamala taikina. Kivikova ja kuiva!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä pumpulinpehmeä kakku lässähtää hieman jäähtyessään, mutta makuun se ei vaikuta. Kakun seuraksi sopivat kirpakat, hunajaliemessä keitetyt luumut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku ja keitetyt luumut

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
rkl
sitruunamehua
dl
ruokosokeria
dl
turkkilaista jogurttia
¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
VUOKAAN
voita
KEITETYT LUUMUT
7
punaista kirpeää luumua
1
dl
vettä
3
rkl
hunajaa
2
rkl
sokeria
1
kanelitanko
LISÄKSI
1
dl
suolattomia pistaaseja rouhittuna

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 20 cm), ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, vehnäjauhot, vaniljajauhe, sitruunankuori ja -mehu kevyesti sekoittaen.

  4. Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinan joukkoon.

  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia.

  6. Huuhtele luumut, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.

  7. Laita vesi, hunaja, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

  8. Lisää luumut ja kypsennä alhaisella lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Tarjoa jogurttikakku keitettyjen luumujen ja rouhittujen pistaasien kanssa.

Vinkki Voit korvata luumut tuoreilla viikunoilla.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.