
Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivärisiä ja -kokoisia tomaatteja.
Tuoretomaatti-broileribolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raastamatta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
- Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
- Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 minuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
- Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viherpippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.
Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.
Miksi ihmeessä tämän reseptin nimeen on lisätty "Bolognese"? Onko reseptin alkuperä Bolognasta? Ei ole. Siksi olisi reseptin nimi parempi olla vai tuoretomaattipasta kun on ihan suomalaista alkuperää.
Mihin ovat kadonneet perinteiset kotimaisten ruokien konstailemattomat ohjeet, joita nykylapsi vois käyttää hyödykseen. Toki makarooni on halpaa. Pätkämakaroonia saa 0,20 eur./ 400g.
mm. makkarakeitto, lihakeitto keittolihasta, perunasoselaatikko, jauhelihakastike/umpelot, porkkanaraaste tms. suolakurkku.
Kasvispadat, lihapadat.
Ei ole edes enää hienoa syödä makaroonia kuten vuosikymmeniä sitten
Eihän tuo ole bolognese. En ymmärrä, että miksei tiettyjä asioita kunnioiteta ruuan valmistuksessa. Kuluttajat menee ihan sekaisin kun asioita ”vääristellään”.
Toivottavasti kukaan italialainen ei vahingossakaan lue tätä reseptiä huomatakseen, miten taas joku keittäjä yrittää väärinkäyttää kunnianarvoisan ruokalajin nimeä. Tällä on yhtä vähän tekemistä bolognesen kanssa kuin kaurapuurolla karjalanpiirakan kanssa.
Missä se Bolognese on?
Kai te ymmärrätte että on eettisesti väärin tehdä sellaista mikä ei ole sitä mitä sen pitäisi olla, käsittääkseni bolognese on Italiassa suojattu ruokanimike aivan kuten Parmankinkku ja jos ei ole niin siitä huolimatta ei saisi näin tehdä.