Porvoolaisen Salt-ravintolan kaali-caesarsalaatti saa katselemaan varhaiskaalin keriä uudella silmällä. Salaatin valmistus on helppoa, mutta se saa maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Saltin kaali-caesar
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kaali kuudeksi lohkoksi. Grillaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kaali saa kullanruskean värin ja hiukan mustia pisteitä. Käytä grillaamisessa parilatasoa.
-
Jäähdytä kaali ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna timjami ja sekoita se kulhossa muiden vinegrettiaineiden kanssa yhteen. Lisää kaalisuikaleet ja anna maustua jääkaapissa 12 tuntia.
-
Hienonna sardiinit, raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi, purista mehu ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
-
Annostele kaali lautasille, lusikoi kastiketta päälle ja viimeistele parmesaaniraasteella. Murenna kuivaa leipää koristeeksi.
Hei,
Tarkoitatteko sardellejä? Niitä käytetään Caesarsalaatissa, ei sardiinejä!
Just samaa kysyn: onko tämä sardiinien käyttö jokin Saltin erikousuus?
Kiitos kommenteista! Salt-ravintolassa kaali-caesar tehdään näin, eli reseptissä on siis tarkoituksella sardiineja.
Tuleeko tähän öljysardiineja vai tomaatti sellaisia?