Jugurtista, raasteesta ja kaurahiutaleista tehtyä tuorepuuroa kutsutaan bircher-mysliksi. Se on Berliinin aamiaiskahviloiden hitti ja kaikkien myslien esiäiti.
Bircher-mysli porkkanasta
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Murskaa pähkinät karkeasti veitsellä.
2. Sekoita porkkanaraaste, pähkinät, kaurahiutaleet, jäiset marjat ja jogurtti aamiaiskulhoon tai lasipurkkiin.
3. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
4. Koristele halutessasi pähkinöillä, marjoilla ja hunajalla.
Ruokalan artikkelissa luki, että tämä on joku uusi villitys ja Berliinistä. Ei tämä nyt mikään niin uusi villitys ole eikä myöskään Berliinistä… Birchermyslin kehitti vuonna 1900 sveitsiläinen tohtori Maximilian Bircher-Benner ja se on siitä lähtien kuulunut olennaisena osana sveitsiläiseen aamu- tai iltapalaan.