
Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!
Kuorrutettu kesäkurpitsakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.
-
Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.)
-
Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.
-
Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.
Bongasin eräästä ruokablogista jo lähes 10 vuotta sitten kesäkurpitsa-limettikakun reseptin jolla olen tehnyt kesäkurpitsakakkua jo monena kesänä. Onpa tämä harvinaisen lähellä sitä reseptiä.
Harva resepti on aivan uusi joten ei ole ihme jos variantteja entisistä kehitellään ja julkaistaan. Ei se ole kiellettyä. Moni kuitenkin ilmoittaa mikäli on löytänyt ohjeen vaikka keittokirjasta tai blogista ja julkaisee siitä oman muunnelman tai käyttää aivan samaa ohjetta.
Kuinka monta dl on 300g raastettua kesäkurpitsaa?