
Jos pidät porkkanakakusta, ihastut myös muhkeisiin ja meheviin kesäkurpitsaruutuihin. Pellillisestä riittää jaettavaa isollekin joukolle.
Kesäkurpitsapalojen idea on sama kuin porkkanakakun. Hienoksi raastettu kasvis luovuttaa kosteutensa leivonnaiseen hitaasti kypsennyksen aikana ja sen jälkeen. Näin kakku kypsyy meheväksi ja pysyy tuoreen oloisena ja makoisan kosteana pitkään.
Kosteuden luovuttajana kesäkurpitsa toimii jopa porkkanoita paremmin. Miedonmakuinen kasvis ei myöskään maistu taikinasta läpi.
Tällä kertaa kesäkurpitsakakkutaikina maustetaan reilusti kardemummalla ja kanelilla. Mukana on myös mantelirouhetta, joka antaa muhevaan rakenteeseen kaivattua karkeutta.
Jäähtynyt leivonnainen kuorrutetaan porkkanakakun tapaan sulatejuusto-voikuorrutuksella, joka yhdistää suolaisen ja makean koukuttavalla tavalla.
Kesäkurpitsapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Raasta kesäkurpitsat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet, voisula ja kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm) ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
- Vatkaa pehmeä voi, sulatejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle veitsellä. Koristele kakku kesäkurpitsasuikaleilla ja manteleilla.
Hieno homma että pellin koko käy kerrankin ilmi ohjeesta. Samoin ainesten määrät on ilmoitettu oikeina mittoina. Ei mitään epämääräistä "rasiallinen" tai "purkillinen" jotain. Ulkosuomalainen kiittää!
Toinen ulkosuomalainen täällä mietiskelee: tuleeko taikinaan todellakin 6 dl sokeria?
Kolmas ulkosuomalainen kysyy, mihin kaneli on jäänyt? Ei haittaa, laitan oman maun mukaan.
”300 g sulatejuustoa” Onko Koskellaskija sopiva valinta?
Kiitos kommenteista!
6 dl sokeria on oikea määrä, se on mitoitettu tähän taikinan kokoon (6 munaa/6 dl vehnäjauhoja/7 dl kesäkurpitsaraastetta).
Kaneli sopii tosiaan myös kakun makuihin.
Perinteinen foliokääreeseen pakattu Koskenlaskija on huoneenlämpöisenäkin melko tiivistä. Rasiassa myytävä levittyvämpi versio sopii tähän sen sijaan hyvin.