
Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.
Tulinen munakoiso-tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.
-
Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.
-
Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.
-
Tarjoa riisin kanssa.
Munakoiso on todella hyvää kunhan sitä ei laita ruoaksi niin että siitä tulee rasvaa tihkuvia klönttejä. Munakoison itkettämistä ei nykyään uusieele lajikkeille oikeastaan tarvita kitkeryyden poistamiseen vaan estämään liiallisen rasvan imeytymistä. Suolavedessä liottaminen on hyvä konsti.
Erinomainen ohje hyvää tulee.