Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2730 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Sieniretken jälkeen paras hiukopala on voissa paistetut tatit hyvän leivän kanssa. Höystä tatit persiljasta ja valkosipulista valmistetulla persilladella ja viimeistele keltuaisella. Tämä herkku sopii myös alkupalaksi.

Paistetuista tateista saa pienellä lisäyksellä tyylikkään alkuruoan vaikka viikonlopun aterialle. Huolellisen ruskistamisen jälkeen tatit maustetaan nimittäin persilladella eli ranskalaisella hienonnetun persiljan ja valkosipulin seoksella.

Ideana on annostella pannukuumat tatit valmiiksi annoslautasille ja viimeistellä ne keltuaisella, joka sekoittuu syödessä sienten lomaan. Sitten tattiherkku onkin valmis nautittavaksi hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut tatit ja persillade

Ainekset

400
g
herkkutatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
voita
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
Persillade
3
valkosipulinkynttä
noin ½
ruukku persiljaa (¾ dl hienonnettuna)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin persillade. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja sekoita se valkosipulin kanssa yhteen.

  2. Puhdista ja viipaloi tatit. Paista niitä öljyssä pannussa käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää voi ja paista tatit kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita persillade varovasti tatteihin.

  4. Jaa tatit lautasille. Erottele kananmunien keltuaiset ja laita annosten keskelle. Tarjoa leivän kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Persilladea saa valmiina kaupastakin ja silloin siinä on sopivasti suolaakin.

Kevätsipuli

Suolan lisääminen itse onkin  sula mahdottomuus., jos sitä jostain syystä persiljan ja raa'an valkosipulin sekaan kaipaisi.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2730 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kaalikääryleiden makoisa kasvistäyte syntyy linsseistä ja sienistä. Kun täyte on jo kääriessä kyp­sä, kääryleitä ei tarvitse paahtaa pitkään ja ne säilyvät raik­kaan vihreinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

1
savoijinkaali
Täyte
(5
dl
kaalia hienonnettuna)
2
dl
punaisia linssejä
350
g
juureksia (esim. porkkanaa ja selleriä)
½
purjo
1
l (250 g)
kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
siirappia
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
kasvisliemikuutio
5
dl (n. 125 g)
kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Koverra kaalista kanta veitsellä ja erotte­le lehdet varovasti toisistaan. Ota sivuun 10 isoa ehjää lehteä. Hienonna loppu kaali ja kanta täytettä varten.

  2. Ryöppää isoja kaalinlehtiä muutama ker­rallaan suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä), noin 2 minuuttia. Nosta lehdet kulhoon jääveteen tai jäähdytä siivi­lässä juoksevan kylmän veden alla. Ota 1 litra keitinvettä talteen ja keitä siinä linssejä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta.

  3. Kuori ja raasta juurekset, hienonna purjo ja pilko sienet. Paista juureksia, purjoa ja kaalia isossa paistinpannussa öljyssä 5 mi­nuuttia. Lisää sienet ja paista vielä 5–8 mi­nuuttia niin, että sienistä irronnut neste haih­tuu. Lisää siirappi ja mausteet. Paista vielä 5 minuuttia. Sekoita paistos linssien joukkoon.

  4. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Ohen­na lehtiruoti veitsellä tai pehmennä sitä kaulimella.

  5. Lusikoi täyte lehdille ja rullaa kääryleiksi. Laita uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi vuokaan kääryleiden päälle. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois, lusikoi lientä vuo­asta kääryleiden päälle ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia. Valele lientä kääryleille pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2730 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Uunissa paahtaminen tiivistää ihanasti ruusukaalien maun. Kun samalle pellille lisää paahtumaan kimpaleen fetaa, täydellinen herkku, alkupala tai pikkuruoka on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta ja mäiskyruusukaalit

Ainekset

2
rs (à 300 g)
ruusukaalia
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
oreganoa
½
tl
chilihiutaleita
½
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
fetaa
2
dl
oliiveja
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Siisti ruusukaalien kannat ja uloimmat lehdet tarvittaessa. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5–8 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmäl­lä vedellä, kuivaa hyvin keittiöpyyhkeellä. Paina kaalit pyyhkeen alla noin 1 cm:n paksuisiksi.
  3. Levitä kaalit uunipellille. Sivele ne öljyllä molemmin puolin ja ripottele mausteet pääl­le. Sekoita hyvin. Paista uunissa 30 minuut­tia, käännä kerran paistamisen puolivälissä.

  4. Valuta feta, lisää se pellille ruusukaali­en seuraan ja sivele tilkka öljyä fetan pin­taan. Lisää oliivit ja siemenet ja paahda 15 minuuttia. Tarjoa basilika-tahinikastikkeen kanssa.

Basilika-tahinikastike

Ainekset

1
ruukku basilikaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
3
rkl
vaaleaa tahinia
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna basilikan lehdet. Kuori ja hie­nonna valkosipuli. Laita sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon, lisää vesi ja tahini.

  2. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta suolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
tlk
kypsiä valkopapuja (isoja)
1
l
kasvislientä
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
voita
1
rkl
omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
(suolaa)
Rosmariiniöljy
½
ruukkua rosmariinin lehtiä
3
dl
miedon makuista rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

  3. Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.