Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 218 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee makumatka Italian kujille, jossa kaunottaren ja kulkurin suosikkipasta on maustettu tällä kertaa tavallista reilummin.

Korppujauhot saavat lihapullat pysymään koossa, pehmentävät niiden rakennetta ja imaisevat lihasta kypsyessä irtoavaa kosteutta. Aina ne eivät ole kuitenkaan välttämättömiä.

Tässä reseptissä lihapullamassaan ei lisätä korppujauhoja. Yksi kananmuna riittää sitomaan ainekset yhteen ja rakenteen pehmentämiseksi joukkoon lisätään turkkilaista jogurttia.

Pannun sijaan tällaiset pehmeärakenteiset lihapullat kypsyvät parhaiten uunissa, jossa niitä ei tarvitse käännellä. Tämän jälkeen lihapullat ovat valmiita pyöräytettäväksi tomaattikastikkeen joukkoon.

Tällä kertaa lihapulliin lisätään Lähi-Idän keittiöistä muistuttava maustekimara: fenkolia, juustokuminaa, savupaprikaa ja kanelia. Voit kuitenkin halutessasi tehdä ruoasta myös vähemmän mausteisen version.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen lihapullaspagetti

Ainekset

Tomaattikastike
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tlk
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
basilikaa
400
g
spagettia
Lihapullat
400
g
sika-nautajauhelihaa
4
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
jauhettua savupaprikaa
2
tl
jeeraa
1
tl
kanelia
ripaus
chilirouhetta
1
tl
suolaa
4
rkl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet isoiksi. Kuullota kattilan pohjalla 5 minuuttia.

  2. Kippaa joukkoon purkkitomaatit, huuhdo tölkki vedellä lisää joukkoon. Lisää myös mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet lihapullat.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  4. Tee lihapullat. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, varo ettet polta niitä! Jauha morttelissa hienommaksi. Sekoita mausteet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.

  5. Soseuta sillä aikaa tomaattikastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna basilika joukkoon. Nosta pullat kastikkeeseen ja anna hautua 20 minuuttia pienellä lämmöllä. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Kommentit (4)

ei korppujauhoja

olen aina käyttänyt lihapulliin vehnäjauhoja, ei tarvii liottaa kuten korppujauhoja ja tulee pehmeitä pullia, ei teitenkään saa laittaa liikaa vehnäjauhoja.  Ihmettelen miksi ei missään ohjeessa ole vehnäjauhoja

Vierailija

Nimimerkille ei korppujauhoja: Olen kyllä joskus sellaisenkin ohjeen nähnyt, missä vinkataan käyttämään vehnäjauhoja. Olen kokeillutkin, mutta ehkä pistänyt liikaa, kun en tykännyt ja pidän muutenkin enemmän korppujauhosta. Tosin useimmiten en laita niitäkään, muna riittää sidosaineeksi kyllä varsinkin uunissa kypsyttäen kun ei tarvitse käännellä.

Vierailija

Käytän lihapullin ja pihveihin formaggio da pasta juustoa. Mausteena maustepippiria ja mustapippuria myllystä. Korppujauhoja en ole käyttänyt. Ennen kuin aloitin juuston käytön käytin vehnäjauhoja.

Lihan arvostaja

Korppujauhot ja vehnäjauhot on mennyttä aikaa, jolloin ne toimivat vain jauhelihan jatkeena. Hyvät lihapullat ei tarvitse edes munaa massaan, vaan hyvät mausteet on kaiken a ja o. Pysyy koossa, koostumus täydellinen eikä maussa ole muiden ainesosien makuja. Kermaviili on vihonviimeinen maku lihapullissa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.