Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee makumatka Italian kujille, jossa kaunottaren ja kulkurin suosikkipasta on maustettu tällä kertaa tavallista reilummin.

Korppujauhot saavat lihapullat pysymään koossa, pehmentävät niiden rakennetta ja imaisevat lihasta kypsyessä irtoavaa kosteutta. Aina ne eivät ole kuitenkaan välttämättömiä.

Tässä reseptissä lihapullamassaan ei lisätä korppujauhoja. Yksi kananmuna riittää sitomaan ainekset yhteen ja rakenteen pehmentämiseksi joukkoon lisätään turkkilaista jogurttia.

Pannun sijaan tällaiset pehmeärakenteiset lihapullat kypsyvät parhaiten uunissa, jossa niitä ei tarvitse käännellä. Tämän jälkeen lihapullat ovat valmiita pyöräytettäväksi tomaattikastikkeen joukkoon.

Tällä kertaa lihapulliin lisätään Lähi-Idän keittiöistä muistuttava maustekimara: fenkolia, juustokuminaa, savupaprikaa ja kanelia. Voit kuitenkin halutessasi tehdä ruoasta myös vähemmän mausteisen version.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen lihapullaspagetti

Ainekset

Tomaattikastike
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tlk
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
basilikaa
400
g
spagettia
Lihapullat
400
g
sika-nautajauhelihaa
4
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
jauhettua savupaprikaa
2
tl
jeeraa
1
tl
kanelia
ripaus
chilirouhetta
1
tl
suolaa
4
rkl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet isoiksi. Kuullota kattilan pohjalla 5 minuuttia.

  2. Kippaa joukkoon purkkitomaatit, huuhdo tölkki vedellä lisää joukkoon. Lisää myös mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet lihapullat.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  4. Tee lihapullat. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, varo ettet polta niitä! Jauha morttelissa hienommaksi. Sekoita mausteet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.

  5. Soseuta sillä aikaa tomaattikastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna basilika joukkoon. Nosta pullat kastikkeeseen ja anna hautua 20 minuuttia pienellä lämmöllä. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Kommentit (4)

ei korppujauhoja

olen aina käyttänyt lihapulliin vehnäjauhoja, ei tarvii liottaa kuten korppujauhoja ja tulee pehmeitä pullia, ei teitenkään saa laittaa liikaa vehnäjauhoja.  Ihmettelen miksi ei missään ohjeessa ole vehnäjauhoja

Vierailija

Nimimerkille ei korppujauhoja: Olen kyllä joskus sellaisenkin ohjeen nähnyt, missä vinkataan käyttämään vehnäjauhoja. Olen kokeillutkin, mutta ehkä pistänyt liikaa, kun en tykännyt ja pidän muutenkin enemmän korppujauhosta. Tosin useimmiten en laita niitäkään, muna riittää sidosaineeksi kyllä varsinkin uunissa kypsyttäen kun ei tarvitse käännellä.

Vierailija

Käytän lihapullin ja pihveihin formaggio da pasta juustoa. Mausteena maustepippiria ja mustapippuria myllystä. Korppujauhoja en ole käyttänyt. Ennen kuin aloitin juuston käytön käytin vehnäjauhoja.

Lihan arvostaja

Korppujauhot ja vehnäjauhot on mennyttä aikaa, jolloin ne toimivat vain jauhelihan jatkeena. Hyvät lihapullat ei tarvitse edes munaa massaan, vaan hyvät mausteet on kaiken a ja o. Pysyy koossa, koostumus täydellinen eikä maussa ole muiden ainesosien makuja. Kermaviili on vihonviimeinen maku lihapullissa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.