
Sisilian nonnat ovat ylpeitä munakoisoruoistaan. Tämä yhdistää kaksi klassikkoa, eli maailmankuulun pasta alla norman sekä kirpeän kasvismuhennoksen caponatan, jossa on kapriksia ja oliiveja.
Sisilialainen munakoiso-tomaattipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa munakoiso paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa ja lisää munakoisopalat ja mausteet. Paista sekoitellen 5 minuuttia.
-
Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele tomaatit. Hienonna lehtipersilja.
-
Lisää sipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää öljyä tarvittaessa.
-
Valuta ja lisää kaprikset, oliivit ja punaviinietikka. Paista, kunnes etikka haihtuu.
-
Lisää tomaatit ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on kypsää. Tarkista maku ja mausta suolalla. Voit halutessasi lisätä kauhallisen pastan keitinvettä joukkoon.
-
Sekoita lehtipersilja lopuksi joukkoon. Tarjoa pastan kanssa.
Muuten hyvä mutta: "Paista sekoitellen 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli ja valkosipulinkynsi" Siis millä aikaa? Minulla on vain kaksi kättä...