Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 813 keittokirjaan.
OHJE Emmi Nuorgam KUVA Tuomas Kolehmainen

Kukkakaalilaatikko on Emmi Nuorgamin isoäidin bravuuri, jota koko suku rakastaa. Jauhelihalla, Koskenlaskija-juustolla ja cheddarilla lastattu vuoka ei ole kevyimmästä päästä, mutta maku on mahtava. Itse asiassa niin mahtava, että Emmi Nuorgam epäilee miehensä naineen hänet tämän ruoan takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalilaatikko

Ainekset

800
g
kukkakaalia
400
g
(naudan) jauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2
dl
riisiä
1
tl
curryjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
tomaattia
Juustokastike
5
dl
maitoa
1
pkt (250 g)
Koskenlaskija-sulatejuustoa
Päälle
200
g
(cheddar)juustoraastetta

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi paloksi ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha pannussa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan currylla ja suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi jauhelihaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Tee juustokastike. Lämmitä maito kattilassa ja murustele sulatejuusto joukkoon niin, että se sulaa.
  5. Lado jauhelihariisi uunivuokaan. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja kukkakaalit. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (29)

Vierailija

Onko riisi puuroriisiä?

ChefAlpo

Mitä tarkoitetaan ohjeen  Currylla? Se kun on vain yleisnimitys  mausteseokselle.

Jari Curry

ChefAlpo: Currylla tarkoitettaneen tavallista kaupan jauhettua curry -maustetta. Tämä käynee ilmi kontekstista.

Vierailija

Miksi riisiä miksi ei kauraryyniä.

Vierailija

Muokatkaa ihmiset omanlaisenne reseptistä, miksi valittaa 🙄

Vierailija

Nykyaikainen ruoka-arvostelu:

"Se on taivaallisen hyvää, mutta se lihottaa tai on epäterveellistä. Tai molempia!"

Syökää sitä Pekka Puskan selluloosaa jos ette osaa nauttia hyvästä.

Vierailija

Kokeiltiin, mutta resepti kyllä kuullostaa paremmalta kun miltä itse lopputuote maistuu :(

Vierailija

Olen samaa mieltä ed. kommentoijan kanssa. Odotukset olivat kovat, mutta maku laimea ja laatikko oli vetinen.

Kukkakkali ;)

Vaatiiko kukkakaali esikeittämisen, jääkö raa'aksi?

Vierailija

Samaa mieltä edellsten kanssa; kokeiltiin täysin reseptiä noudattaen ja todella mautonta, vetistä sekä suolatonta. Epäilen, että kukaan mies tämän reseptin vuoksi suhteeseen jäisi.. Ellei ole täysin makuhermoton mies :D Hukkaan meni raaka-aineet, en suosittele.

kulinaristi

Jos ruoka on mauton, johtuu se mahdollisesti siitä, että rasvaa ei juuri käytetä (jauhis ruskistetaan ilman rasvaa) ja suolan käyttö on niukkaa. Makua saa siis käyttämällä voita ja mausteita runsaalla kädellä. Niin tekevät ammattikokit.

Emäntä

Sain kolme miestä laukkaamaan vessassa tällä reseptillä. Kukaan ei tosin moittinu makua, voita, suolaa ja maidon sijaan kermaa käytin reippaasti.

Vierailija

En kyllä ymmärrä, miten saitte tästä vetistä ja mautonta? Kukkakaalin lempeää makua ei kuulukaan hukuttaa mausteisiin vaan pieni suola, riisin curry ja juusto tukevat sitä juuri sopivasti. Toki voihan kaikkeen ruokaan heittää scirachaa, jos voimakasta makua haluaa... JA kun noudattaa ohjetta loppuun asti eli antaa vetäytyä kunnolla paiston jälkeen, niin nesteet tasaantuvat ja laatikko on mukavan mehevää. Teen toistekin.

Vierailija

Tuli kyllä syntisen hyvää, eikä todellakaan liian kosteaa. Juustokastikkeeseen pistin puolet maitoa, puolet kermaa. Jauheliha oli sikanautaa ja täysrasvaista. Lisäsin sekaan myös pannulla öljyssä kuullotettuja herkkusieniä ja sipulia. Liha-riisin maustoin samalla maistellen että milloin on sopivan suolaista. Kukkakaalia en esikeittänyt. Aivan turhaa koska tulee juuri sopivaa ilman keittämistä. Tomaattiviipaleista poistin kosteimmat siemenmössöt ihan nopeasti vain sormella painamalla tiskialtaan yllä.

Vierailija

Toki saa hyvää kun itse maustaa ja käyttää maistuvampia raaka-aineita. Kyse olikin vaan siitä että jos noudattaa reseptiä tarkasti ja niinhän me vähemmän nohevat kokit teemme niin tulipa tylsän makuista🙁

Näytä kaikki kommentit (29)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)