
Kukkakaalilaatikko on Emmi Nuorgamin isoäidin bravuuri, jota koko suku rakastaa. Jauhelihalla, Koskenlaskija-juustolla ja cheddarilla lastattu vuoka ei ole kevyimmästä päästä, mutta maku on mahtava. Itse asiassa niin mahtava, että Emmi Nuorgam epäilee miehensä naineen hänet tämän ruoan takia.
Kukkakaalilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi paloksi ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia.
- Ruskista jauheliha pannussa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan currylla ja suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi jauhelihaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
- Tee juustokastike. Lämmitä maito kattilassa ja murustele sulatejuusto joukkoon niin, että se sulaa.
- Lado jauhelihariisi uunivuokaan. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja kukkakaalit. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Onko riisi puuroriisiä?
Mitä tarkoitetaan ohjeen Currylla? Se kun on vain yleisnimitys mausteseokselle.
ChefAlpo: Currylla tarkoitettaneen tavallista kaupan jauhettua curry -maustetta. Tämä käynee ilmi kontekstista.
Miksi riisiä miksi ei kauraryyniä.
Muokatkaa ihmiset omanlaisenne reseptistä, miksi valittaa 🙄
Nykyaikainen ruoka-arvostelu:
"Se on taivaallisen hyvää, mutta se lihottaa tai on epäterveellistä. Tai molempia!"
Syökää sitä Pekka Puskan selluloosaa jos ette osaa nauttia hyvästä.
Kokeiltiin, mutta resepti kyllä kuullostaa paremmalta kun miltä itse lopputuote maistuu :(
Olen samaa mieltä ed. kommentoijan kanssa. Odotukset olivat kovat, mutta maku laimea ja laatikko oli vetinen.
Vaatiiko kukkakaali esikeittämisen, jääkö raa'aksi?
Samaa mieltä edellsten kanssa; kokeiltiin täysin reseptiä noudattaen ja todella mautonta, vetistä sekä suolatonta. Epäilen, että kukaan mies tämän reseptin vuoksi suhteeseen jäisi.. Ellei ole täysin makuhermoton mies :D Hukkaan meni raaka-aineet, en suosittele.
Jos ruoka on mauton, johtuu se mahdollisesti siitä, että rasvaa ei juuri käytetä (jauhis ruskistetaan ilman rasvaa) ja suolan käyttö on niukkaa. Makua saa siis käyttämällä voita ja mausteita runsaalla kädellä. Niin tekevät ammattikokit.
Sain kolme miestä laukkaamaan vessassa tällä reseptillä. Kukaan ei tosin moittinu makua, voita, suolaa ja maidon sijaan kermaa käytin reippaasti.
En kyllä ymmärrä, miten saitte tästä vetistä ja mautonta? Kukkakaalin lempeää makua ei kuulukaan hukuttaa mausteisiin vaan pieni suola, riisin curry ja juusto tukevat sitä juuri sopivasti. Toki voihan kaikkeen ruokaan heittää scirachaa, jos voimakasta makua haluaa... JA kun noudattaa ohjetta loppuun asti eli antaa vetäytyä kunnolla paiston jälkeen, niin nesteet tasaantuvat ja laatikko on mukavan mehevää. Teen toistekin.
Tuli kyllä syntisen hyvää, eikä todellakaan liian kosteaa. Juustokastikkeeseen pistin puolet maitoa, puolet kermaa. Jauheliha oli sikanautaa ja täysrasvaista. Lisäsin sekaan myös pannulla öljyssä kuullotettuja herkkusieniä ja sipulia. Liha-riisin maustoin samalla maistellen että milloin on sopivan suolaista. Kukkakaalia en esikeittänyt. Aivan turhaa koska tulee juuri sopivaa ilman keittämistä. Tomaattiviipaleista poistin kosteimmat siemenmössöt ihan nopeasti vain sormella painamalla tiskialtaan yllä.
Toki saa hyvää kun itse maustaa ja käyttää maistuvampia raaka-aineita. Kyse olikin vaan siitä että jos noudattaa reseptiä tarkasti ja niinhän me vähemmän nohevat kokit teemme niin tulipa tylsän makuista🙁
Tein tätä ja oli todella hyvää, kun lisäsin vähän mausteita oman maun mukaan. Tämä menee uusintakierrokselle :)
Mutta kun se ei ollut hyvää, lisäsin rasvaa ja mausteita, ostin sika nautaa, veristä tuli. Muuttui kukkakaalikeitoksi. No, syödään keittona. Ei kannata kokeilla.
Siis vetistä tarkoitin
Juuri uunin laitoin, hieman mukailtuna. Lisäsin suippopaprikaa kuullotettuna. Kastikkeeseen lisäsin hieman kukkakaalien keitinlientä ja vehnäjauhoja suurustamiseen. Lisäksi hieman suolaa ja mustapippuria. Valkopippuria ripottelin hieman kukkakaalien päälle. Kastike kannattaa maistaa ja tehdä oman maun mukaiseksi, koska se juuri kruunaa tämän vuuan. Lähes sama ohje jota käytän purjovuokaan, joka on meidän perheen herkku.
Juuri laitoin uuniin itse reippaasti maustetun laatikon ja tuoksu on ainakin taivaallinen 😛
Tämä on ollut jokaviikkoinen herkku.
Vetistä kyllä, jos ei anna vetäytyä. Mautonta kyllä, jos ei osaa lisätä mausteita.
Todella hyvää, lisäsin vielä sipulia ja herkkutatteja 😋
Ihan älyttömän hyvää oli! Ei missään nimessä mautonta tai vetistä. Jää meidän vakioruokiin👍
Tei härkkiksestä ja hyvää oli reippaammin suolaa ja pippuria sekaan! Valkosiouli oi kans ollu hyvä lisuke! Ja jälkikasvulle maistui puolukka hillon kera!
Cheddard-juusto vaihtui Mozzarella raasteeksi ,kun sitä oli jääkaapissani. Kukkakaalit raakoina paksuhkoina viipaleina . Juustokastinkeen sitten maustoin niinkuin resptissä neuvottiin...maistoin sitä kattilasta...suolaa lisäsin niin , että oli hyvää. Kaadoin kastikkeen kaikkien reseptissä neuvottujen päälle. Sitten uunin..Ai ai kun maistui hyvälle. Ja kotiväki kiitteli😊
Tein tätä omiin häihini viime kesänä kasvissyöjävieraillemme, kun korvasin jauhelihan kaurajauhiksella. Ai että oli hyvää, eikä todellakaan vetistä tai mautonta. Toi kaurajauhis varmaan imeekin sitä ylimääräistä nestettä, ja saahan nesteen määrää vähentää jos epäilyttää. Hyvin ehti vetäytyä kun tein päivää ennen häitä. Hyvä oli koostumus ja maku. Monet kiitteli, tykättiin itekin 😋
Ihmettelen taas sitä että nämä Sopan reseptit on niin mauttomia lähes aina. Tokihan mausteita voi itse lisätä. Mutta kun ruuan makua kehutaan taivaisiin ja kommentit ovat silti tällaisia niin voi todeta sen, ettei näihin Sopan hehkutuksen kannata luottaa. Ikävä kyllä
Tein tätä ohjeen mukaan ja tosi hyvää tuli. Aion tehdä uudestaan!
Todella hyvä laatikko ja jää kyllä arkiruoka valikoimiin. Käytin juustoina mitä kaapista löytyi.