Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 327 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla, broilerilla tai katkaravuilla.

Vaikka pikaiset ramen-nuudelit valmistuvat käyttämällä valmiita pikanuudeleita, niille tehdään koukuttavan hyvä kastike chilistä, valkosipulista, fariinisokerista sekä soijakastikkeesta. Pikanuudelit valmistetaan ohjeiden mukaisesti, ilman niiden mukana tullutta maustetta. Kun nuudelit ovat kypsiä, ne sekoitetaan pannulle soijaseoksen kanssa, jolloin ne saavat imeä itseensä kaiken kastikkeen maun.

Lopuksi pannulle kaadetaan rikottu kananmuna nuudelien joukkoon, jolloin siitä muodostuu nuudelien rinnalle mehevä munakokkeli.

Paistettu kananmuna tekee ateriasta sopivan täyttävän, mutta jos annokseen kaipaa vielä enemmän ruokaisuutta, voi joukkoon lisätä esimerkiksi tofua, kasviksia, broileria tai vaikka katkarapuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (3)

Tirppa

Parempaa tulee ja helpommalla pääsee, kun syö pikanuudelit normaalisti mausteineen. Kuivaa ja mautonta. En tee toiste.

Zirup

Aika ankea satsi tuollaisena, mutta aina voi lisätä kasan kasviksia sekaan. Äkkiäkös ne pilppoo ja paistaa.

Vierailija

No tuolla nyt ei ole mitään tekemistä Ramenin kanssa. Lähempänä voisi olla yakisoba, mutta eipä tätä voi siihenkään millään verrata tai sanoa, että olisi yakisobaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.