Myskikurpitsa on maultaan makeahkoa, joten se kestää hyvin ronskiakin maustamista. Tällä kertaa kurpitsa pilkotaan kypsymään kullankeltaiseen curryyn.
Kurpitsa on mainio aines erilaisiin kasvispatoihin. Se kypsyy meheväksi hajoamatta ja sopii makeahkona erilaisten kasvisten ja mausteiden seuraan.
Tällä kertaa myskikurpitsasta valmistetaan intialaistyylistä currya, jossa maistuvat inkivääri, valkosipuli ja chili. Kullankeltaisen värinsä curry saa kurkumasta.
Nesteenä on kookosmaito, jota lisätään täyteläiseen curryyn jopa kahden tölkillisen verran. Koska kurpitsastakin irtoaa nestettä, curry on hyvä keitellä kypsäksi ilman kantta, jolloin ylimääräinen neste pääsee haihtumaan ja pata sakeutuu.
Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.
Kurpitsacurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili.
-
Kuumenna öljy isossa (vokki) pannussa tai kasarissa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
-
Hienonna sillä aikaa paprika ja lisää pannulle yhdessä currytahnan kanssa. Paista minuutin ajan. Lisää kurpitsakuutiot ja jatka paistamista pari minuuttia.
-
Lisää kookosmaito, hunaja, mausteet ja soijakastike ja keitä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.
-
Purista lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja lisää pähkinät. Tarjoa kukkakaaliriisin ja tuoreiden yrttien kanssa.
Muuten hyvä, mutta minä korvaisin kukkakaaliriisin tapiokariisillä.