
Paahdettu, pekonilla ja cheddarjuustolla päällystetty bataatti on uskomattoman helppo herkku. Samalla kertaa voit tehtailla tarjottavaa isollekin porukalle.
Makea bataatti on virkistävä vaihtoehto perinteiselle uuniperunalle. Bataatit kypsyvät uunissa muiden juuresten tyyliin helposti ja vaivatta. Tärkeää on muistaa vain putsata ne huolellisesti juuresharjalla ennen kypsennystä.
Bataatteja löytyy usein monessa koossa. On hyvä poimia ostoskärryyn mahdollisimman samankokoisia juureksia, jotta ne kypsyvät uunissa samassa ajassa. Noin 200 gramman kokoinen bataatti pehmenee halkaistuna uunissa suunnilleen puolessa tunnissa.
Näiden megabataattien seuraksi sopivat niin liha- kuin kasvistäytteet. Alta löytyvät ideat rapeaan pekoni-cheddarkuorrutukseen sekä mausteiseen kikhernetäytteeseen.
Megabataatit uunissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Harjaa ja puolita bataatit pituussuunnassa. Voitele leikkuupintaa hieman öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
-
Paista pekonikuutiot rapeaksi.
-
Käännä bataatit ympäri ja lusikoi päälle pekonia ja juustoraastetta ja laita vielä grillivastusten alle pariksi minuutiksi.
-
Tarjoa chilin, kevätsipulin ja ranskankerman kanssa.
Paahdettua bataattia, mausteisia kikherneitä ja kurkumahummusta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Harjaa bataatit ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinta hieman öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin.
-
Valuta ja huuhdo ja kuivaa kikherneet ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kaada leivinpaperin päälle bataattien viereen uunipellille. Paahda, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kikherneet rapeita, noin 25 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa kastike. Voit käyttää samaa kulhoa, jossa maustoit kikherneet. Näin saat lisää makua kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että saat juoksevaa kastiketta.
-
Lusikoi kikherneet bataattien päälle. Viipaloi päälle kirsikkatomaatteja, hienonna persiljaa. Tarjoa kurkuma-hummuskastikkeen ja srirachan kanssa.
Näytin tämän ohjeen 7 vuotiaalle pojalleni, sanoi että syö vaan itekses, että se siitä hurmaamisesta taas.
No voi hitsi kun on ilmastoyställinen ruoka. Ainoa raaka aine jota ehkä kotimaasta saadaan on tippa vettä.