Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuhatlehtiset saavat täytteekseen chai-teellä maustettua kreemiä ja vadelmahilloa. Tarjoa rapeat leivonnaiset heti täyttämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
valmistusaika 3 tuntia + voitaikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tuhatlehtinen eli Mille feuille

Ainekset

Voitaikina
200
g
kylmää voita pieninä paloina
5
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1⅓
dl
kylmää vettä
Chai-kreemi
dl
täysmaitoa
2
ps
chai-teetä
½
dl
sokeria
2
kananmunan keltuaista
3
rkl
maissitärkkelystä
25
g
voita pieninä paloina
1
dl
vispikermaa
Lisäksi
½
dl
vadelmamarmeladia
Kuorrute
dl
tomusokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
Koristeluun
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Valmista voitaikina sekoittamalla voi, vehnäjauhot, suola ja vesi nopeasti keskenään. Voi saa jäädä taikinaan selvästi näkyviksi paloiksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina noin 20 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Taita taikinan sivut keskelle ja taita taikina vielä puoliksi. Laita jääkaappiin lepäämään taas puoleksi tunniksi. Toista tämä vielä kaksi kertaa ja anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen käyttöä.

  3. Kauli levännyt voitaikina noin 24 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy leveyssuunnassa puoliksi, jotta saat 12 cm x 40 cm:n kokoiset taikinapalat. Siisti reunat ja leikkaa molemmat levyt kymmeneen 4 cm:n levyiseen palaan.

  4. Aseta palat leivinpaperin päälle pellille. Pistele ne haarukalla. Tasaisimman paistotuloksen saat kylmällä voitaikinalla eli laita pelti noin 10 minuutin ajaksi kylmään. Nosta toinen leivinpaperi palojen päälle ja leivinpaperin päälle painoksi tasapohjainen astia, esimerkiksi uunipelti tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka.

  5. Paista paloja painon kanssa 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Nosta paino ja päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vielä muutama minuutti, kunnes palat ovat kullanruskeita ja täysin kypsiä sisältä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siisti reunat halutessasi terävällä veitsellä.

  6. Valmista täyte. Kiehauta maito kattilassa. Lisää teepussit ja anna maustua puolisen tuntia. Purista teepusseista maito pois ja nosta pussit pois kattilasta.

  7. Sekoita sokeri ja keltuaiset kulhossa vaahdoksi. Lisää maissitärkkelys ja sekoita hyvin.

  8. Kuumenna maito uudelleen kattilassa. Sekoita noin puolet kuumasta maidosta keltuaisseoksen joukkoon koko ajan vatkaten ja kaada seos lopun maidon joukkoon kattilaan.

  9. Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes siitä tulee paksua. Nosta pois lämmöltä ja lisää paloiteltu voi samalla koko ajan sekoittaen. Siivilöi. Peitä kelmulla ja jäähdytä.

  10. Sekoita jäähtyneen tee-kreemin rakenne tasaiseksi vispilällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se nuolijan avulla tee-kreemin joukkoon.

  11. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitruunamehua vähän kerrallaan. Laita kuorrute pursotinpussiin.

  12. Koristele 10 palaa kuorrutteella pursottamalla sitä ohuesti paistettujen levyjen päälle. Koristele strösseleillä.

  13. Täytä toiset 10 palaa levittämällä tai pursottamalla teellä maustettua täytettä levyjen päälle. Nostele pienellä lusikalla tai pursota vadelmamarmeladia nokareiksi täytteen joukkoon. Nosta koristellut levyt kanneksi ja tarjoile heti.

Vinkki! Jos haluat oikaista, voit käyttää myös valmiita voitaikinalevyjä, tarvitset niitä 5 kappaletta.

Kommentit (1)

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Kysyn taikinan taittelemisesta. Ensin taitetaan keskelle. Se on selvä. Sitten puoliksi mutta kumpaan suuntaan? Pituussuuntaan niin että taikina lyhenee?Vaiko sitä keskiviivaa myöten joka on taikinan keskellä ja johon taikinan reunat tulivat ensimmäisen taittamisen jälkeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.