Pitaleivät karitsatäytteellä on erittäin herkullista ruokaa. Itse tehtyjen pitaleipien sisään laitetaan karitsasta, kasviksista ja mustatorvisienistä tehtyä täytettä, sekä täyteläistä tsatsikia.👌🏻 En heti keksi mitään muuta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 pitaleipää
Valmistusaika
45 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pitaleivät karitsatäytteellä

Ainekset

Pitaleivät
3,5
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
rypsiöljyä
Tsatsiki
200
g
kurkkua
1
kpl
valkosipulin kynsi
200
g
turkkilaista jugurttia
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Karitsatäyte
400
g
karitsan jauhelihaa (luomu)
150
g
kesäkurpitsaa
1
kpl
suippopaprika
2
kpl
tomaatteja
3
kpl
valkosipulin kynsiä
1
kpl
kesäsipuli varsineen
100
g
mustatorvisieniä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
tummaa balsamicoa
3
rkl
tuoretta minttua

Työvaiheet

Aloita tekemällä pitaleipätaikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista sillä aikaa tsatsiki.
Halkaise kurkku ja poista siitä vetinen keskiosa ja raasta kurkku.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Sekoita jugurtin joukkoon kurkku ja valkosipuli.
Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla ja siirrä tsatsiki tekeytymään jääkaappiin.

Kumoa kohonnut pitaleipätaikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan.
Kauli pitaleivät ohuiksi (paksuus n. 1 cm) leipäsiksi ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. (6 kpl/pelti)
Anna pitaleipien kohota vielä vähintään 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Karitsatäytteeseen ruskista ensimmäiseksi jauheliha.
Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Hienonna sipuli.
Puhdista ja pilko sienet.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon kasvikset, sienet, suola, pippuri, timjami, paprika ja balsamico.
Paista täytettä vielä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Viimeistele hienonnetulla mintulla.

Täytä pitaleivät karitsatäytteellä ja tsatsikilla.😍

Kommentit (3)

El Pätä

Ihan liikaa kaikkea jotta makumaailma olisi tasapainoinen ja antaisi tilaa lampaalle. Mm.sienet, balsamietikka ja timjami( jonka sijaan tulisi olla meiramia) ovat aivan turhia.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos kommentistasi! Karitsan maku tulee mielestäni sopivaksi juuri näin valmistettuna. Balsamico tuo kaivattua hapokkuutta ja sienet umamisuutta makuun. Ja timjami on yksi lemppari yrteistäni; tosin meiramikin varmasti kävisi hyvin!😌

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Todella herkullinen täyte pitaleiville. Sieniksi tulee sitä lajia mitä kaupasta saa. Leivät saan lähikaupasta vasta paistettuina lämpiminä suoraan leipomolta.
Mintusta meillä pidän vain minä itse joten tarjolle tulee kuivattua minttua erikseen jonka sekoitan omaan osuuteni tsatsikista. Pelkkä turkkilainen jogurtti jossa on minttua sopii hyvin kastikkeeksi vaikkapa näille pitaleiville tsatsikin sijaan.
Erittäin herkullista suosittelen tekemään näitä täytettyjä leipiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.