
Pitaleivät karitsatäytteellä on erittäin herkullista ruokaa. Itse tehtyjen pitaleipien sisään laitetaan karitsasta, kasviksista ja mustatorvisienistä tehtyä täytettä, sekä täyteläistä tsatsikia.👌🏻 En heti keksi mitään muuta niin hyvää!
Pitaleivät karitsatäytteellä
Ainekset
Työvaiheet
Aloita tekemällä pitaleipätaikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä aikaa tsatsiki.
Halkaise kurkku ja poista siitä vetinen keskiosa ja raasta kurkku.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Sekoita jugurtin joukkoon kurkku ja valkosipuli.
Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla ja siirrä tsatsiki tekeytymään jääkaappiin.
Kumoa kohonnut pitaleipätaikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan.
Kauli pitaleivät ohuiksi (paksuus n. 1 cm) leipäsiksi ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. (6 kpl/pelti)
Anna pitaleipien kohota vielä vähintään 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
Karitsatäytteeseen ruskista ensimmäiseksi jauheliha.
Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Hienonna sipuli.
Puhdista ja pilko sienet.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon kasvikset, sienet, suola, pippuri, timjami, paprika ja balsamico.
Paista täytettä vielä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Viimeistele hienonnetulla mintulla.
Täytä pitaleivät karitsatäytteellä ja tsatsikilla.😍
Ihan liikaa kaikkea jotta makumaailma olisi tasapainoinen ja antaisi tilaa lampaalle. Mm.sienet, balsamietikka ja timjami( jonka sijaan tulisi olla meiramia) ovat aivan turhia.
Kiitos kommentistasi! Karitsan maku tulee mielestäni sopivaksi juuri näin valmistettuna. Balsamico tuo kaivattua hapokkuutta ja sienet umamisuutta makuun. Ja timjami on yksi lemppari yrteistäni; tosin meiramikin varmasti kävisi hyvin!😌
Todella herkullinen täyte pitaleiville. Sieniksi tulee sitä lajia mitä kaupasta saa. Leivät saan lähikaupasta vasta paistettuina lämpiminä suoraan leipomolta.
Mintusta meillä pidän vain minä itse joten tarjolle tulee kuivattua minttua erikseen jonka sekoitan omaan osuuteni tsatsikista. Pelkkä turkkilainen jogurtti jossa on minttua sopii hyvin kastikkeeksi vaikkapa näille pitaleiville tsatsikin sijaan.
Erittäin herkullista suosittelen tekemään näitä täytettyjä leipiä.