Pitaleivät karitsatäytteellä on erittäin herkullista ruokaa. Itse tehtyjen pitaleipien sisään laitetaan karitsasta, kasviksista ja mustatorvisienistä tehtyä täytettä, sekä täyteläistä tsatsikia.👌🏻 En heti keksi mitään muuta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 pitaleipää
Valmistusaika
45 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pitaleivät karitsatäytteellä

Ainekset

Pitaleivät
3,5
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
rypsiöljyä
Tsatsiki
200
g
kurkkua
1
kpl
valkosipulin kynsi
200
g
turkkilaista jugurttia
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Karitsatäyte
400
g
karitsan jauhelihaa (luomu)
150
g
kesäkurpitsaa
1
kpl
suippopaprika
2
kpl
tomaatteja
3
kpl
valkosipulin kynsiä
1
kpl
kesäsipuli varsineen
100
g
mustatorvisieniä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
tummaa balsamicoa
3
rkl
tuoretta minttua

Työvaiheet

Aloita tekemällä pitaleipätaikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista sillä aikaa tsatsiki.
Halkaise kurkku ja poista siitä vetinen keskiosa ja raasta kurkku.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Sekoita jugurtin joukkoon kurkku ja valkosipuli.
Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla ja siirrä tsatsiki tekeytymään jääkaappiin.

Kumoa kohonnut pitaleipätaikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10-12 osaan.
Kauli pitaleivät ohuiksi (paksuus n. 1 cm) leipäsiksi ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. (6 kpl/pelti)
Anna pitaleipien kohota vielä vähintään 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Karitsatäytteeseen ruskista ensimmäiseksi jauheliha.
Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Hienonna sipuli.
Puhdista ja pilko sienet.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon kasvikset, sienet, suola, pippuri, timjami, paprika ja balsamico.
Paista täytettä vielä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Viimeistele hienonnetulla mintulla.

Täytä pitaleivät karitsatäytteellä ja tsatsikilla.😍

Kommentit (3)

El Pätä

Ihan liikaa kaikkea jotta makumaailma olisi tasapainoinen ja antaisi tilaa lampaalle. Mm.sienet, balsamietikka ja timjami( jonka sijaan tulisi olla meiramia) ovat aivan turhia.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos kommentistasi! Karitsan maku tulee mielestäni sopivaksi juuri näin valmistettuna. Balsamico tuo kaivattua hapokkuutta ja sienet umamisuutta makuun. Ja timjami on yksi lemppari yrteistäni; tosin meiramikin varmasti kävisi hyvin!😌

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Todella herkullinen täyte pitaleiville. Sieniksi tulee sitä lajia mitä kaupasta saa. Leivät saan lähikaupasta vasta paistettuina lämpiminä suoraan leipomolta.
Mintusta meillä pidän vain minä itse joten tarjolle tulee kuivattua minttua erikseen jonka sekoitan omaan osuuteni tsatsikista. Pelkkä turkkilainen jogurtti jossa on minttua sopii hyvin kastikkeeksi vaikkapa näille pitaleiville tsatsikin sijaan.
Erittäin herkullista suosittelen tekemään näitä täytettyjä leipiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.