Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 785 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1½ t + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

New York -juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita sulatettuna
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun
mansikka- tai vadelmakastiketta

Työvaiheet

  1. Suojaa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 22–23 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  3. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  4. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa noin tunnin ajan. (Jos käytät paistamiseen laakeampaa vuokaa, paistoaika on lyhyempi.)
  6. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  7. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
  8. Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.

Kommentit (17)

Testailija

Voikohan maissitärkkelyksen korvata esim perunajauholla? Maissi on tietysti amerikkalaista 😀, mutta onko käytännön eroa?

Vierailija

Minä oon ainakin käyttäny perunajauhoja ja on toiminut 😊

Vierailija

Seuraavaksi ihanan kevyen japanilaisen juustokakun resepti, kiitos...

Vierailija

Tärkkelyksen voinee jättää pois.

Vierailija

Tyhmä kysymys: otetaanko kakku pois vuolasta ennenjääkaappiin laittoa?

Käyttäjä8614
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

En ole koskaan käyttänyt tärkkelystä. Se ehkä tekee kakusta hieman tiiviimmän mutta toisaalta ilman sitä kakku on ihanan kostea. Olen tehnyt tätä kakkua yli 30 vuotta. Sitä vieraani aina toivovat ja sillä on aina kunniapaikka juhlapöydässä. Kokeilkaapa sekoittaa taikinaan levyn verran Fazerin sinistä sulatettuna, kakku vie kielen mennessään.

Vierailija

Pienempi paistolämpö(120-150) ja pidempi paistoaika takaa mehevämmän lopputuloksen ja vaaleamman, kauniimman pinnan. Ei myöskään repeydy.

Makeee74

@tyhmäkysymys
Ei, se vuoka pois vasta sen jääkaapituksen jälkeen.

kantarelli

Tein juuri kantarellipekonikastiketta ja on hyvää. Silppua aamiaispekonit ja freesaa pannulla, lisää sipuli silppuna ja sitten kantarellisilput ja freesaa edelleen. Laita vähän voita tarvittaessa pannulle. Lisää sitten ruokalusikallinen vehnäjauhoja tai kastikejauhoja ja lisää kylmää vettä puoli litraa sekä mausta sitten tarvittaessa suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Maistele, jos tarvitsee laittaa kermaa tai kookoskermaa. Ihanaa!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Tärkkelyksestä: maissitärkkelyksen voi hyvin korvata perunajauhoilla.

Kokkikolmone

Sairaan hyvä ohje!!! :)

Vierailija

Hei
Mikä on paistoaika?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, juustokakkua paistetaan uunissa tunnin ajan.

NYC

Hyvä ohje😍Olen laittanut syvään uunupeltiin vettä ja sen kakku ritilän alemmalle tasolle, kakku kypsyy ns. höyryssä eikä repeile🤗

Vierailija

En tiedä mikä juustokakku tuossa kuvassa on, mutta se ei ole mitään kaukaistakaan sukua New York juustokakulle. Classic New York cheesecake on täydellisen tasapintainen ja valkoinen, paistetaan max 160 asteessa vesihauteessa. Jos juustokakku lässähtää keskeltä syvälle kraatterille ja se on kauttaaltaan ulkopinnalta ruskea (kuten kuvassa), kokki ei todellakaan osaa leipoa New York Cheesecakea.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.