Mehevä suolainen bostonkakku sopii mainioisti piknik-evääksi tai brunssiherkuksi. Bostonin voi myös leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa myöhempää tarjoilua varten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Jauhelihaboston
Ainekset
Taikina
50
g
tuorehiivaa
5
dl
vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
dl
grahamjauhoja
8-10
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
rkl
öljyä
200
g
jauhelihaa
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
2
tl
herbes de provence -maustetta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
3
dl
juustoraastetta
150
g
tuoretta pinaattia
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. Anna nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
- Ruskista jauhelihat öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyre, balsamico, vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
- Mausta yrttimausteella, suolalla ja pippurilla. Kypsennä, kunnes neste haihtuu pannulta.
- Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle jauhelihatäyte, juustoraaste ja tuore pinaatti.
- Kääri levy rullalle ja leikkaa viiden senttimetrin siivuiksi.
- Nostapalat vieri viereen uunivuokaan (ø 20 cm). Paista bostonkakkua uunissa 35–40 minuuttia.
Ketju on lukittu.
Aineksissa ei lue grahamjauhoja,paljokohan niitä laitetaan?
Hups, grahamjauhot olivat vahingossa pudonneet pois raaka-ainelistasta. Nyt ne löytyvät ohjeesta!