
Joskus loistavat ruokalajit syntyvät puolivahingossa, niin myös tämä Sara Chafakin kermainen sipulikastike. Nykyisin se kuuluu olennaisena osana Chafakin joulupöytään. Kokeile, ja nauti kinkun ja perunoiden kanssa.
Kermainen sipulikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi pannulla ja lisää oliiviöljy. Pehmennä sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suolaa ja sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipuli alkaa ruskistua.
-
Hienonna paprikan puolikas ja lisää sipulien joukkoon. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita.
-
Lisää mausteet ja kerma, murenna joukkoon sinihomejuusto. Keitä hieman kokoon. Hienonna tuoreet yrtit lopuksi joukkoon.
5 isoa sipulia ?? Tykkään kyllä sipulista, mutta tuo määrä riittäisi jo sipulikeittoon. Onkohan vähän liikaa kastikkeeseen… Onkohan joku testannut tämän..?