
Laskiaispullan hengessä toteutettu kardemummakakku maistuu talvisena jälkiruokana. Kakun päälle tulee mantelitäytettä sekä kermavaahtoa.
Vinkki! Mantelitäytteen sijaan voit käyttää vadelmahilloa.
Laskiaisen kardemummakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri ja sulatettu, jäähtynyt voi.
-
Sekoita perunajauho, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma toisessa kulhossa ja siivilöi ne kananmunien, sokerin ja voin päälle.
-
Vatkaa kakkutaikinaa voimakkaasti joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa viiden minuutin ajan.
-
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½–2 litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan. Kakku ei kohoa yläreunaan asti, vaan jää tarkoituksella matalammaksi.
-
Paista kakkua 175 asteessa 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei enää jää murusia. Jatka tarvittaessa paistamista.
-
Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
-
Leikkaa 1–2 cm:n kerros poikittain kakun yläpinnalta ja murenna leikattu kakkuviipale kulhoon.
-
Lisää kulhoon mantelimassa, sitruunamehu ja 2 rkl kermaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
-
Vatkaa loput kermasta sokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi.
-
Täytä kakku levittämällä tai pursottamalla mantelitäytettä kakun pinnalle. Levitä päälle kermavaahtoa.
-
Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Voiko perunajauhojen sijasta käyttää Maizena maissitärkkelystä? Täällä ei nimittäin ole saatavilla perunajauhoja.
Kiitos kysymyksestäsi, kyllä voi!
Koirankarvojako nuo ovat vai mitä röhnää kuvan koko vasen reuna on täynnä? Eikö enää riitä "taiteellisuuteen" se että pöytä on täynnä muruja ja roiskeita, kun nyt sinne täytyy lisätä vielä kasa koirankarvojakin.
Aivan käsittämätön suoritus, miten kakusta saadaan pulla, itse en olisi osannut. Varmaan samalla tavalla kalkkunasta ja broilerista saadaan pekonia. Meniköhän minulla ravintolakoulussa 70-luvulla jotain huomaamatta tai sitten Vanamo jätti jotain kertomatta.
Muuten kyllä aivan loistava kakku.
No onhan kommentteja, toinen käynyt ravintolakoulunkin, ei koirankarvat sen parempi ole. Voisiko pyytää että kommentit koskisivat asiallisia aiheita.
Voiko mantelimassaa tilalla käyttää hilloa vai kostuuko liikaa?
Hei! Kuten ainesosalistan yllä lukee, kakussa voi käyttää hilloa mantelimassan sijaan. Mukavia leipomishetkiä!