Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Salaattiin saat uusia ulottuvuuksia paahtamalla ainekset uunissa: maku syvenee ja mukaan tulee hienoista makeutta. Uunin kautta käyvät juuresten lisäksi niin viinirypäleet kuin broilerikin. Juhlapöydässä tämän salaatin viimeistelevät uppomunat.

Salaatti ei ole vain kesäruokaa, vaan se sopii myös kylmiin päiviin kun valmistuksessa käyttää uunin lämpöä. Paahdetut juurekset luovat salaattiin talvisen vivahteen.

Salaattipohja rakentuu juureksista, lehtikaalista, rapeasta leivästä ja viinirypäleistä, jotka kaikki paahdetaan uunissa. Juureksia voi vaihdella saatavuuden mukaan, kokeile ainakin porkkanaa ja palsternakkaa. Uunissa paahtaminen tuo esiin raaka-aineiden luontaista makeutta ja paahteinen pinta sopii rouheaan maalaistyyliin.

Broilerin sisäfileet kypsyvät uunissa nopeasti ja lehtikaali sekä leipä rapeutuvat vain muutamassa minuutissa. Lopuksi salaattiin lisätään keitetyt kananmunat ja avokadoviipaleet ja se viimeistellään vaahterasiirapin maustamalla kastikkeella.

Astetta fiinimmän salaatista saa, kun keitettyjen kananmunien sijaan valmistaa uppomunia. Annostele salaatin ainekset lautasille ja tarjoa kastike erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvinen maalaissalaatti

Ainekset

500
g
juureksia, esimerkiksi keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa
200
g
tummia viinirypäleitä
400
g
broilerin sisäfileetä
4
viipaletta
maalaisleipää
5
dl
pieneksi revittyä lehtikaalia
4
keitettyä kananmunaa tai uppomunaa
2
avocadoa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunamehua
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille rypäleiden kanssa. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda juureksia 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ripotella päälle vielä kuivattua chiliä ja oreganoa. Laita broileri pellille. Jatka paistamista 10 minuuttia.
  3. Kuutioi leivät. Laita ne pellille lehtikaalin kanssa. Valuta päälle hieman öljyä. Paahda noin 5 minuuttia.
  4. Nosta juurekset, rypäleet, broileri, leipä ja lehtikaali tarjoilulautasille. Lisää keitetyt kananmunat ja viipaloidut avokadot.
  5. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Se taipuu lehtikaalia, ei lehtikaalta!!!

Vierailija

"Se taipuu lehtikaalia, ei lehtikaalta!!!"

Juuri näin!

Mutta ehkä sama taivuttaa jääkiekko-ottelun tuloksen että "ottelussa ei tehty yhtään maalta"?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Kiitos huomautuksesta, kirjoitusvirhe on korjattu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Korppujauhoissa pyöräytetyt sienet tuovat mukavaa rapeutta lämpimään tattisalaattiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin tattisalaatti

Ainekset

8–10
(700 g)
pientä tattia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta persiljaa
1
sitruuna
4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
SALAATTI
4
luumua
2
omenaa
1
ruukku salaattia
1
pss (70 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne haarukkapaloiksi.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Raasta sitruunan kuoren keltainen pinta kulhoon. Purista mehu joukkoon. Lisää suola ja pippuri, valkosipuli ja sienet. Marinoi 2 tuntia.

  3. Laita sienet liemineen kuumalle pannulle. Paista niin, että liemi kiehuu kasaan tahmeaksi kastikkeeksi. Lisää korppujauho ja paista, kunnes liemi imeytyy sieniin ja korppujauho ruskistuu sienten pintaan kuorrutteeksi. Lisää pannulle persilja.

  4. Pilko luumut ja omenat. Huuhtele salaatit ja pinaatit.

  5. Sekoita ison kulhon pohjalla öljy, etikka ja suola. Lisää salaatin ainekset. Sekoita hyvin. Lusikoi lämpimät sienet joukkoon. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.