Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Salaattiin saat uusia ulottuvuuksia paahtamalla ainekset uunissa: maku syvenee ja mukaan tulee hienoista makeutta. Uunin kautta käyvät juuresten lisäksi niin viinirypäleet kuin broilerikin. Juhlapöydässä tämän salaatin viimeistelevät uppomunat.

Salaatti ei ole vain kesäruokaa, vaan se sopii myös kylmiin päiviin kun valmistuksessa käyttää uunin lämpöä. Paahdetut juurekset luovat salaattiin talvisen vivahteen.

Salaattipohja rakentuu juureksista, lehtikaalista, rapeasta leivästä ja viinirypäleistä, jotka kaikki paahdetaan uunissa. Juureksia voi vaihdella saatavuuden mukaan, kokeile ainakin porkkanaa ja palsternakkaa. Uunissa paahtaminen tuo esiin raaka-aineiden luontaista makeutta ja paahteinen pinta sopii rouheaan maalaistyyliin.

Broilerin sisäfileet kypsyvät uunissa nopeasti ja lehtikaali sekä leipä rapeutuvat vain muutamassa minuutissa. Lopuksi salaattiin lisätään keitetyt kananmunat ja avokadoviipaleet ja se viimeistellään vaahterasiirapin maustamalla kastikkeella.

Astetta fiinimmän salaatista saa, kun keitettyjen kananmunien sijaan valmistaa uppomunia. Annostele salaatin ainekset lautasille ja tarjoa kastike erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvinen maalaissalaatti

Ainekset

500
g
juureksia, esimerkiksi keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa
200
g
tummia viinirypäleitä
400
g
broilerin sisäfileetä
4
viipaletta
maalaisleipää
5
dl
pieneksi revittyä lehtikaalia
4
keitettyä kananmunaa tai uppomunaa
2
avocadoa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
sitruunamehua
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille rypäleiden kanssa. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda juureksia 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ripotella päälle vielä kuivattua chiliä ja oreganoa. Laita broileri pellille. Jatka paistamista 10 minuuttia.
  3. Kuutioi leivät. Laita ne pellille lehtikaalin kanssa. Valuta päälle hieman öljyä. Paahda noin 5 minuuttia.
  4. Nosta juurekset, rypäleet, broileri, leipä ja lehtikaali tarjoilulautasille. Lisää keitetyt kananmunat ja viipaloidut avokadot.
  5. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Se taipuu lehtikaalia, ei lehtikaalta!!!

Vierailija

"Se taipuu lehtikaalia, ei lehtikaalta!!!"

Juuri näin!

Mutta ehkä sama taivuttaa jääkiekko-ottelun tuloksen että "ottelussa ei tehty yhtään maalta"?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Kiitos huomautuksesta, kirjoitusvirhe on korjattu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Monikäyttöinen tofu taipuu raastettuna ja hyvin marinoituna ruokaisan salaatin täytteeksi. Tämä annos pitää kivasti nälkää, sillä proteiinia on runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu-kvinoasalaatti

Ainekset

NYHTÖTOFU JA KIKHERNEET
1
pkt
maustamatonta tofua (270 g)
1
prk
kikherneitä (290 g/175 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokumina
2
tl
harissa-maustetahnaa
1
rkl
sitruunamehua
KVINOASALAATTIPOHJA
2
dl
kvinoaa (ei puuroutuva)
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita keittämällä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä salaattiin ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä kuten kotimainen. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuivaa tofu huolellisesti joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen karkeimmalla terällä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Sekoita öljyn joukkoon mausteet sitruunamehua lukuun ottamatta. Sekoita herneet ja mausteöljy tofun joukkoon. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tofu-kikherneseos on kauniin ruskeaa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Purista sitruunamehu kuuman tofu-kikherneseoksen joukkoon.

  3. Tofu-kikherneseoksen kypsyessä pese raastinrauta ja raasta kukkakaali karkeimmalla terällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kvinoa, kukkakaali, punasipuli ja lehtipersilja.

  4. Sekoita appelsiinivinegretti (ohje alla).

  5. Lusikoi kvinoa-kasviseosta lautaselle ja annostele tofu-kikherneseosta päälle. Tarjoa kastike joko salaatin joukkoon pirskoteltuna tai erikseen.

Vinkki! Raastettu ja paahdettu tofu tunnetaan nyhtötofuna. Täällä tyylillä valmistettuna tofu sopii hienosti myös tortillan täytteeksi.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

¾
dl
appelsiinimehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Lämmin salaatti on koukuttava yhdistelmä rapeaa ja pehmeää, suolaista ja makeaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-pekonisalaatti

Ainekset

1
ruukku roomansalaattia tai muuta vahvalehtistä salaattia
1
ps (200 g)
versoparsakaalia eli broccolinia
1
l (500 g)
tuoreita aprikooseja
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
saksanpähkinöitä
2
tl
sokeria
Marinadi
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Viimeistelyyn
lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhteke ja kuivaa salaatti. Revi se vadille tai suoraan lautasille.
  2. Sekoita marinadin ainekset.
  3. Huuhdo ja puolita versoparsakaalit pitkittäin. Puolita aprikoosit ja poista kivet.
  4. Pyöräytä aprikoosit marinadissa ja nosta lautaselle odottamaan. Pyyhkäise loppu marinadi kulhosta parsakaalien pintaan.
  5. Kuumenna muurikkapannu. Paista pekonit rapeiksi molemmin puolin. Lisää niiden lomaan saksanpähkinät ja paahda niihin kaunis pinta kevyesti. Ripauta pekonien pintaan sokeria ja käännä, jotta ne karamellisoituvat kevyesti. Siirtele pekonit ja pähkinät muurikan laidoille.
  6. Lisää pannulle versoparsakaalit ja aprikoosit. Paista ne kahdella lastalla käännellen kauniin paahtuneiksi. On makuasia, haluatko aprikooseista pehmeitä ja kuumia vai nostatko ne pannulta nopeammin.
  7. Nosta pekonit, pähkinät, parsakaalit ja aprikoosit salaatin päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti leivän kanssa.

Vinkki! Salaattiainekset voi kypsentää myös grilliparilalla tai sisällä isolla valurautapannulla. Voit vaihtaa aprikoosit nektariineihin. Grillaus on kätevä tapa pehmentää napakat hedelmät.