Ilona_4 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.

Tajuttoman hyvä lohikeitto! Tämä on niitä keittoja kun voisi vain santsata ja santsata... Eikä lainkaan ota päähän syödä pelkkää lientäkään, jota jää aina kattilan pohjalle. Ohje on napattu Kotiliesiltä

Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan nauttimaan keitto katkarapuvartaiden kanssa, mutta mä olen tehnyt pelkän keiton. Tietty katkisvartaitakin vois kokeilla, eivät vaikuttaneet kovin vaikeilta. Niiden ohjeen löytää linkistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30-60min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Thaimaalainen lohikeitto

Ainekset

pala
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunaruohon varsi
1
prk (400g)
kookosmaitoa
1
rkl
Tom Yam-tahnaa (esim. Spice Up!)
1
l
kana- tai kasvislientä
3
rkl
kalakastiketta
2-3
limetin raastettu kuori
400
g
lohta
50
g
munanuudeleita
1
limetin mehu
thaibasilikaa ja korianteria
1
punainen chili

Työvaiheet

1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Poista sitruunaruohosta muutama kerros ulointa osaa sekä kuivat päät ja tyvi. Murskaa veitsenlappeella pehmeä osa hienoksi ja hienonna pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna kattilan pohjalla 1/2 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon Tom Yam -tahna, inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho. Kääntele niitä makuliemessä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, kalakastike, loput kookosmaidosta sekä limetin raastettu kuori.

3. Keitä lientä noin 10 minuuttia. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Lisää kiehuvan liemen joukkoon lohipalat ja nuudelit. Siirrä kattila syrjään, purista joukkoon limetin mehu. Peitä kattila kannella.

4. Kuumenna lohikeitto höyryäväksi ja annostele lautasille. Hienonna keiton pinnalle thaibasilikaa ja korianteria. 

Kommentit (1)

Neppe Pettersson
Seuraa 
Liittynyt8.7.2015

Nam! Ensi kerralla laitan puolet limemehusta ja maistelen :-)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsät perunat, kylmäsavulohi, sitruuna ja kerma: siinä tämän lohilaatikon kulmakivet! Herkullisesta lohilaatikosta riittää isollekin serurueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen lohilaatikko

Ainekset

1
kg
uuden sadon perunoita
2
dl
babypinaattia
2
kesäsipulia
3
rkl
voita
500
g
kylmäsavustettua lohta
Liemi
3
kananmunaa
1
prk (0,33 l)
kuohukermaa
1
sitruunan kuori
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 15–20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä jääkaappikylmiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja valuta pinaatit. Viipaloi sipulit varsineen. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Kääntele pinaatti joukkoon.
  3. Tee liemi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kerma joukkoon. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori, suola ja pippuri muna-kermaseokseen.
  4. Viipaloi kylmät perunat noin puolen sentin paksuisiksi. Lado puolet perunoista uunivuokaan. Kaada puolet liemestä päälle. Levitä lohi ja pinaatti-sipuliseos vuokaan. Lado loput perunat pinnalle. Kaada loppu liemi vuokaan ja painele perunoita käsin tiiviimmäksi.
  5. Kypsennä laatikkoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Purista halutessasi sitruunamehua päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Donburi, eli japanilainen riisiruokakulho, saa makunsa sushi-inkivääristä! Kulhon pohjana on kukkakaalikvinoaa, joka on rutkasti valkoista riisiä terveellisempää.

Vinkki! Jos haluat lisää makua, sekoita kaaliin muutama ruokalusikallinen sushietikkaa ja ripaus suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-donburikulho

Ainekset

1
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
(400g)
kukkakaali
4
rkl
sushi-inkivääriä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
pakasteherneitä
200
g
nahatonta lohifileetä
1/4
(300g)
keräkaalia
2
rkl
seesaminsiemeniä
SOIJA-WASABIKASTIKE
1
dl
vaaleaa japanilaista soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
tummaa seesamiöljyä
1
tl
wasabitahnaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kvinoaa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Raasta kukkakaali tai rouhi se tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää kukkakaalimuru kvinoan joukkoon ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  2. Sulata herneet. Leikkaa lohi viipaleiksi ja suikaloi kaali.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti.
  4. Mausta kypsä kukkakaalikvinoa sushi-inkiväärillä ja suolalla. Jaa annoskulhoihin. Asettele lohi, herneet ja kaalisuikaleet annosten päälle. Ripottele siemenet pinnalle.
  5. Sekoita soija-wasabikastikkeen aineet pienessä kulhossa. Valuta kastiketta kulhoihin.

Kommentit (0)