
Hapatettu kiinankaali eli kimchi on korealaisen pöydän tunnetuin lisuke. Pikakimchi on malttamattoman valinta, joskin hyvä sellainen. Siinä kasvikset ovat rapeita ja raikkaita. Mitä kauemmin säilytät kimchiä, sitä happamampi – ja samalla aidompi siitä tulee.
Pikakimchi
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kaali, sekoita joukkoon suola ja anna maustua 1 tunti. Huuhtele kaali kylmän veden alla, kuivaa huolella.
- Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi lastuiksi kulhoon. Lisää etikka, kalakastike, gochujang ja sokeri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita tahna kaalin joukkoon.
- Pilko porkkana ohuiksi tikuiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli, lisää ne maustetun kaalin joukkoon. Tarjoa heti tai lusikoi lasipurkkiin ja anna fermentoitua vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Kimchi säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.
Reseptiä editoitu 7.4.2022 klo 8.48: Lisätty porkkanan käyttö ohjeeseen.
Aineslistassa on porkkanaa, mutta itse reseptissä niiden käyttöä ei mainita?
Moikka! Kiitos huomiosta, porkkanan käyttö on nyt lisätty ohjeeseen! :)